Brezilya’da 500 milyon dolarlık sondaj anlaşması

MDN Editör

Güney Kore merkezli Hanwha Group şirketine bağlı ABD merkezli açık deniz sondaj şirketi Hanwha Drilling, Brezilya’nın enerji devi Petrobras ile milyonlarca dolarlık sondaj anlaşmasına imza attı. Anlaşma, Hanwha’nın Tidal Action sondaj gemisinin Brezilya açıklarında hizmet vermesini içeriyor.

Hanwha Drilling, Brezilyalı ortağı Constellation Oil Services’le birlikte kazandığı bu ilk anlaşma için yaklaşık 500 milyon dolar değerinde bir sözleşmeye imza attı. Sondaj gemisinin, 2025’in üçüncü çeyreğinde Petrobras için faaliyete başlaması bekleniyor. Gemi, hizmete alındıktan sonra Petrobras’ın doğal gaz üretimini artırmayı hedeflediği Campos Basin’de konuşlandırılacak.

Petrobras, doğal gaz üretimini artırmak amacıyla yeniden açmaya karar verdiği Roncador sahasında günlük 1,7 milyon metreküp gaz üretmeyi planlıyor. Sondaj faaliyeti, 30 aylık bir sözleşme kapsamında yürütülecek ve bu süre içerisinde ek opsiyonlar da değerlendirilecek.

İlginizi çekebilir:

Brezilyalı şirket, Paranaguá Limanı’na 106 milyon dolar yatırım yapacak

Brezilyalı şirket, Paranaguá Limanı’na 106 milyon dolar yatırım yapacak

Hanwha Drilling’in bu önemli projeye dâhil olması, Brezilyalı sondaj firması Constellation’ın Petrobras ile 1 milyar dolar tutarında iki büyük sözleşme yapmasının ardından geldi. Hanwha’nın sondaj gemisi ve Constellation’ın Laguna Star gemisi, Brezilya’nın Campos Havzası’nda çalışarak 250 kişiye istihdam yaratacak.

Tidal Action sondaj gemisinin ilk faaliyeti ise Constellation’ın üçüncü şahıslara ait bir gemiyi ilk kez işletmesi anlamına geliyor. Hanwha Drilling, iki ay önce de Ventura Offshore’a aynı sondaj gemisinin pazarlama haklarını vermişti. Geminin 12.000 feet derinliğe kadar sondaj yapabilme kapasitesi bulunuyor ve çift derrick sistemine sahip.

Constellation, aynı zamanda sondaj operasyonlarının çevresel etkisini azaltmak amacıyla Kongsberg ve American Bureau of Shipping (ABS) ile iş birliği içinde hibrit sondaj teknolojileri üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Kaynak: Offshore Energy/Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın