ABD’de liman grevi: Avrupa ithalatı sekteye uğrayacak

MDN Editör
U.S. Army photo/Kimberly Spinner

ABD’deki liman işçilerini temsil eden Uluslararası Liman İşçileri Derneği (ILA) ile işverenlerin temsilcisi Amerika Birleşik Devletleri Denizcilik İttifakı (USMX) arasındaki görüşmelerin sonuçsuz kalması ve haziran ayından bu yana yeni bir görüşmenin yapılmamasının ardından ILA tarafından yapılan açıklamada 1 Ekim’e kadar anlaşma sağlanamaması halinde greve gidileceği duyuruldu.

HSBC Global Research tarafından açıklanan son raporda ise ABD’nin Körfez ve Doğu Yakası Limanlarında grev olması halinde ciddi bir ekonomik kayıp olacak zira küresel konteyner ticaretinin yüzde 8’i ve ABD ithalat hacminin yüzde 55,5’i bu limanlardan gerçekleştiriliyor.

İlginizi çekebilir:

Yunanistan’ın limanlarında 24 saatlik grev

grev

Olası bir iş bırakma eylemi halinde özellikle Avrupalı ve Latin Amerikalı ithalatçıların oldukça zor durumda kalması bekleniyor. Sevkiyatların mahsur kalması büyük bir olasılık olarak görülüyor zira konteyner teslimatlarının yönlendirilmesinin planlandığı Kanada ve Meksika Limanlarının ABD ürünlerini kaldıracak kapasitesi olamadığı belirtiliyor.

Kaynak: SeatradeMaritime News/Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın