HMM konteyner filosunu iki katına çıkarıyor: 17,5 milyar dolar yatırım yapacak

MDN İstanbul

Güney Kore merkezli konteyner taşımacılığı ve nakliye şirketi HMM, konteyner filosunu 2030’a kadar 17,5 milyar dolarlık bir yatırım yaparak iki katına çıkaracak

Alphaliner’ın sıralamasına göre şu anda yüzde üçün altında pazar payıyla sekizinci en büyük konteyner taşıyıcısı olan HMM, konteyner filosunu önemli ölçüde artırmayı ve grubun yeni duyurulan Premier Alliance’da kilit bir rol oynamasını hedefliyor. HMM ayrıca Hindistan’dan Akdeniz, Kuzey Avrupa ve Güney Amerika’nın Doğu Kıyısı’ndaki varış noktalarına yönelik operasyonlarda hizmetlerini de genişletecek.

Grup, konteyner operasyonlarını büyütmek için sektöre 9,5 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planladığını bildirdi. Şirket, hedefin 1,55 milyon TEU kapasiteli 130 gemiden oluşan “operasyonel bir filo sağlamak” olduğunu söyledi. HMM’nin mevcut 868.000 TEU’luk operasyonu 1 milyon TEU’nun üzerine taşıyacak yeni gemi siparişleri bulunuyor. Şirket daha önce 1,2 milyon TEU’luk bir hedef belirlemişti ancak şimdi “küresel nakliye ittifaklarının yeniden düzenlenmesine hazırlanma” ihtiyacının altını çiziyorlar.

HMM, 2030 yılına kadar yaklaşık 70 “çevre dostu” gemi satın almayı planladığını ve bugün de operasyonlarını geliştirmek amacıyla konteyner satın almak için 1,2 milyar dolar harcayacağını açıkladı.

Aynı zamanda, düşük karbonlu çevreci gemicilik ve tesislerle sürdürülebilir girişimlere 10,7 milyar dolar yani toplam yatırım stratejisinin yüzde 60’ından fazlasını ayırarak bu hedefini 2045 yılına kadar gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Nakliye ve müşteri hizmetleri alanındaki büyümeyi destekleyen HMM, terminallerin genişletilmesi ve ilave liman terminallerinin satın alınması da dahil olmak üzere entegre lojistik işine 3,1 milyar dolarlık bir yatırım yapacak.

Kore Kalkınma Bankası ve Korea Ocean Business Corp. HMM’yi desteklemeye ve şubat ayında önerilen bir satışın olmamasının ardından şirketi özelleştirme planlarını ertelemeye yeniden karar verdi. Finans kuruluşları, şirketin istikrara kavuştuğunu ve gelecekteki yatırımları yapmak üzere özel yönetime iade edilmesi gerektiğini söyleyerek birkaç yıldır özelleştirme konusunu araştırıyorlardı. Ancak bankalar HMM’nin kontrolünü almak üzere seçilen şirketle anlaşmaya varamadı ve hisse satışını iptal etmeye karar verdi.

The Maritime Executive

İlginizi çekebilir:

LNG’ye hazır HMM Pearl, HMM filosunda

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın