Palumbo kârlı bir yıl geçirdi

MDN MEDIA

Akdenizli tersane grubu Palumbo Shipyards, bu yıl yedi tersanesinde çok sayıda projeye imza attı

Şirketin imza attığı projeler arasında yolcu ve kruvaziyer gemilerinin onarımları ve iyileştirmeleri ile Tsakos Group Suezmax tankerleri – 2006 yapımı Alaska (163.250 dwt) ve Archangel (163.216 dwt), 2005 yapımı Euronike (164.565 dwt) ve 2009 yapımı Pentathlon (158.475 dwt) – üzerinde rutin inceleme çalışmaları yer alıyor.

Şirket İtalya, Fransa, Malta ve Hırvatistan’daki onarım tesislerinde yılın ilk altı ayında yaklaşık 60 onarım ve yenileme projesi tamamladı. Yolcu gemileri ve yatlar, tankerler, açık deniz destek gemileri, askerî tekneler ve Hırvat şirketi Jadrolinija tarafından işletilen feribotlar dahil olmak üzere gemilerde onarımlar ve yükseltmeler gerçekleştirildi.

Şirketin Malta’da bulunan tersanesinde büyük bir proje olan 65.542 gt’lik yolcu gemisi MSC Sinfonia’nın tadilatı gerçekleştirildi. Tadilat süresince yaşam alanlarında ve makine bölmelerinde kapsamlı çelik işleri, dengeleyicilerin ve iticilerin elden geçirilmesi, su altı gövdesinin tersanenin robotik sistemiyle hidrojetlenmesi, robotik pencere sistemleri, borular, güverteler ve cankurtaran botlarının bakımları yapıldı.

2010 yılında inşa edilen 47.329 dwt’lik ürün tankeri Zapphire’in Hırvatistan’daki Viktor Lenac Tersanesi’nde Durum Değerlendirme Programı (CAP) incelemesi başarıyla tamamlandı. 1987 yılında inşa edilen 31.914 gt’lik yolcu feribotu GNV Allegra ise Rijeka tersanesinde kuru havuzlama ve onarımdan geçti, boruların, vanaların, elektrik motorlarının ve çelik aksamların bakımı yapıldı. Tüm gövde ve üst yapı, rıhtımdan hidrolik kollu bir silindir kullanılarak yeniden kaplandı.

Kaynak: Ship&Offshore

Bunu Paylaşın