Meyer Turku’dan büyük proje

MDN MEDIA

Geçtiğimiz yıl Icon of the Seas yolcu gemisinin teslim edilmesinin ardından, Finlandiyalı gemi yapımcısı Meyer Turku, dördüncü Icon sınıfı gemiyi inşa etmek için ABD merkezli yolcu gemisi şirketi Royal Caribbean International ile yepyeni bir anlaşma imzaladı

Edinilen bilgiye göre, yeni inşa 2027 yılında teslim edilecek. Ancak Meyer Turku ile Royal Caribbean arasındaki anlaşma sadece dördüncü geminin inşasını kapsamıyor; sözleşme kapsamında Meyer Turku, serinin beşinci ve altıncı gemilerini de inşa edecek.

Hatırlatmak gerekirse, Meyer Turku, 2023’ün sonlarında LNG ile çalışan yeni inşa edilen Icon of the Seas’i Royal Caribbean International’a teslim etti. Meyer, bu başarıyı daha sonra ‘yeşil dönüşüme doğru önemli bir adım’ olarak adlandırdı.

Icon sınıfı serisinin ilk gemisi olan 364 metre uzunluğundaki Icon of the Seas, 248.655 tonluk brüt tonaja sahip olup, 7.600 yolcu ve 2.350 mürettebat üyesine ev sahipliği yapabiliyor.

Gemi yakıt hücresi teknolojisi, kıyı güç bağlantıları ve atık ısı geri kazanım sistemleri ile donatılmış olup, bu sayede atık ısıyı yaklaşık 3 MW ekstra enerjiye dönüştürebiliyor. Icon of the Seas ayrıca gövdenin yanına milyonlarca mikroskobik kabarcık göndererek sürtünmeyi azaltan su altı gövdesi için bir hava yağlama sistemine sahip.

Meyer Turku’nun üçüncü LNG ile çalışan gemisi olan Star of the Seas, yakında Icon of the Seas’e katılacak ve 2025 yazında teslim edilmesi planlanan bir Oasis Sınıfı gemiye de katılacak. Florida, Port Canaveral’dan ilk kez piyasaya sürülmesi planlanıyor.

İlgili haberlerde, Meyer Turku’nun ana şirketi olan Meyer Werft, bu ayın başlarında Disney Cruise Line’ın filosuna 2027 ile 2031 yılları arasında katılacak dört ek gemi inşa etmek için bir sözleşme aldı.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın