OOCL enerji tasarruflu dev gemiye isim verdi

MDN MEDIA

Hong Kong merkezli konteyner taşımacılığı şirketi Orient Overseas Container Line (OOCL), on ikinci yeni 24.188 TEU’luk çevre dostu konteyner gemisine OOCL Portugal adını verdi

Tören 26 Ağustos 2024 tarihinde Nantong COSCO KHI Ship Engineering (NACKS) tersanesinde gerçekleştirildi.

Şirket, 2024 yılının ilk yarısında NACKS ve Dalian COSCO KHI Gemi Mühendisliği’nden (DACKS) sırasıyla yedinci ve on birinci 24.188 TEU’luk yeni inşa gemilerini teslim aldı. NACKS’ten teslim alınan iki geminin isimleri OOCL Valencia ve OOCL Sweden; DACKS’ten teslim alınan üç geminin isimleri ise OOCL Abu Dhabi, OOCL Finland ve OOCL Denmark oldu.2024 yılının ilk yarısına ilişkin mali sonuçlarını geçtiğimiz hafta açıklayan konteyner taşımacılığı şirketinin grup gelirleri geçen yılın aynı dönemindeki 4,54 milyar dolardan 4,64 milyar dolara yükseldi. FAVÖK ise 2023 yılının ilk yarısında 1,56 milyar dolar iken, 2024 yılının ilk yarısında 1,27 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Açıklandığı üzere, Kızıldeniz’de devam eden ve tedarik zincirinde aksamalara neden olan durum, konteyner taşımacılığı sektörü için bir zorluk teşkil etmektedir. Program güvenilirliğini korumak için, Kızıldeniz’den geçmek yerine Ümit Burnu’ndan dolaşmak için gereken ek mesafe, gemilerin ek kapasite kullanması gerektiği anlamına geliyordu.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın