İspanyol tersanesinden okyanus enerji destek gemisi

MDN MEDIA

Küresel açık deniz enerji piyasalarına entegre denizcilik hizmetleri sunan Norveç merkezli Østensjø Rederi, yeni okyanus enerji destek gemisinin (OESV) inşasını İspanyol tersanesi Astilleros Gondon’a emanet etti. Bu gemi, diğer düşük emisyonlu araçların yanı sıra batarya gücüne sahip hibrit bir tahrik sistemine sahip olacak

Østensjø Rederi, Astilleros Gondan’a bir OESV siparişi verdiğinden bu yana ikili, Norveçli oyuncunun filosunun sürekli iyileştirilmesi ve modernizasyonu için “büyük bir adım” olarak gördüğü bir gemi inşa sözleşmesi imzaladı. Yeni inşa edilecek geminin 2027 yılının ikinci yarısında teslim edilmesi planlanıyor.

Yüksek standartlı gün ışığı alan kabinlerde 180 kişiyi barındıracak olan 120 metre uzunluğundaki gemi, 23 metrelik genişliğiyle çok yönlü bir tasarıma sahip olacak ve okyanus alanında birden fazla segmentte çalışarak verimlilik ve operasyonel esneklik sağlayacak.

Sera gazı (GHG) emisyonlarını azaltmak için ısı geri kazanım sistemleri gibi diğer enerji tasarrufu sağlayan ekipmanların yanı sıra batarya gücüne sahip hibrit bir tahrik sistemiyle donatılan geminin tasarımının gelecekte düşük karbon teknolojisine hazır olduğu söyleniyor.

OESV siparişi, VARD’ın Norveçli Wind Energy Construction ile bir enerji inşaat gemisi (ECV) için sözleşme imzalamasından sadece haftalar sonra gelirken, Island Offshore’un bir hibrid güç okyanus enerji inşaat gemisi (OECV) tasarlamak ve inşa etmek için aynı oyuncuyla anlaşmasının ve iki gemi için daha bir opsiyon üzerinde anlaşmasının üzerinden aylar geçti.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın