Yeni kablo döşeme gemisi Norveç’e ulaştı

MDN MEDIA

Norveçli gemi tasarımcısı ve gemi yapımcısı VARD’ın Danimarka’nın su altı uzmanı NCT Offshore için inşa ettiği kablo döşeme gemisi (CLV), Norveç sularına geldi

VARD, “başka bir dönüm noktasına” ulaştığını duyururken, Freja olarak da bilinen yeni inşa edilen (NB) 962’nin 23 Ağustos’ta Norveç’in Vard Langsten’ına ulaştığını doğruladı.

Norveçli gemi yapımcısının Norveç’teki Vard Tasarım bölümü geminin tasarımından sorumluydu. Öte yandan, Romanya’daki Vard Tulcea, NCT’nin 2023’ün başlarında 95 metre uzunluğunda bir CLV siparişi vermesinin ardından gövde inşa görevini üstlendi.

Geçtiğimiz ay Tulcea’daki Vard Tersaneleri’nde denize indirilen gemi artık Romanya’dan Norveç’e doğru yola çıktı ve 2024’ün sonunda gerçekleşmesi beklenen NCT’ye teslim edilmeden önce son donanım ve hizmete alma işlemlerinden geçecek.

VARD 9 01 tasarımına dayanan 95 metrelik kablo döşeme gemisinin kirişi 21,5 metre ve sırasıyla 2.500 ve 1.750 ton kapasiteli kablo döşeme için iki karusele sahip olacak. Bu CLV, hibrit bir batarya paketiyle donatılacak.

60 kişilik tek kabinli konaklama birimine sahip dizel-elektrikli DP2 gemisinin, yenilikçi bir “walk to work” sistemine sahip olması öngörülüyor.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın