Kuzey Avrupa ükelerinden yeşil yakıt hamlesi

MDN MEDIA

Ülkenin denizcilik sektörünü temsil eden Danish Shipping, Almanya ile yürütülen müzakerelerin, sürdürülebilir denizcilik yakıtlarının üretimi için yeşil elektrik sağlamak üzere önemli bir gelişme olarak görülen Kuzey Denizi Enerji Adası’na yeşil ışık yakmasını umuyor

Yeni görüşmeler, Danimarka ve Belçika arasındaki müzakerelerin kesilmesinin ardından geldi ve bu da ada projesinde en az üç yıllık bir gecikmeye yol açacak gibi görünüyor. Ancak Danish Shipping’den yapılan açıklamada Almanya ile yürütülen müzakerelerin ‘umut verici’ olduğu belirtildi.

Danimarka Denizcilik, Kuzey Denizi Enerji Adası’nın sadık bir savunucusu oldu. Kuruluş bunu, denizciliğin 2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne doğru yolculuğunda önemli bir adım olarak görüyor. Grup, denizciliğin küresel karbondioksit emisyonlarının yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturması nedeniyle, denizcilik sektörünün yeşil dönüşüme katkıda bulunma sorumluluğuna sahip olduğuna inanıyor.

Danimarka Denizcilik CEO’su Anne H. Steffensen şu açıklamayı yaptı: “Alabileceğimiz tüm yeşil elektriğe ihtiyacımız var. İlk yeşil gemiler çoktan denize indirildi ve çok daha fazlası da yolda. Ancak bunların yeşil yakıtlara ihtiyacı var ve bu da büyük miktarlarda yeşil elektrik gerektiriyor.

Kaynak: Ship&Offshore

Bunu Paylaşın