TOWT ikinci yelkenli yük gemisini teslim aldı

MDN MEDIA

Fransız yelkenli yük taşımacılığı şirketi TransOceanic Wind Transport (TOWT) ikinci yelkenli kargo gemisi Artemis’i teslim aldı

Piriou Vietnam tersanesi, iki yıldan fazla süren inşaatın ardından yeni inşa edilen gemiyi 20 Ağustos 2024 tarihinde Vietnam’ın Ho Chi Minh şehrinde teslim aldı.

Rüzgâr gücüyle çalışan bu yenilikçi gemi 1.100 ton yük kapasitesine sahip ve yılda 320 gün denizde kalabilecek şekilde tasarlandı.

Artemis önümüzdeki birkaç gün içinde kutular, modemler, çay ve biraz da kahve yükleyecek. Hint Okyanusu’nda hakim olan doğu rüzgarlarına göre rotasını belirleyen Artemis, Güney Çin Denizi’nin güneyine ve Karimata Boğazı’na doğru yol almaya hazırlanıyor.

81 metre uzunluğundaki Artemis, TOWT tarafından sipariş edilen sekiz kardeş gemiden ikincisidir. Bu gemilerin inşasının, fosil yakıtlı konteyner gemilerine kıyasla CO2 emisyonlarında yüzde 95’ten fazla azalma sağlaması bekleniyor. TOWT, sekiz gemi ile yaklaşık 200.000 ton mal taşıyarak 40.000 ton CO2 tasarrufuna katkıda bulunacağını söyledi.

Bu ayın başlarında, şirketin filosundaki ilk yelkenli kargo gemisi olan Anemos, New York’a ilk seferine çıktı.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın