Stolt Tankers yüzde 100 yenilenebilir yakıta geçiyor

MDN MEDIA

Londra merkezli taşımacılık grubu Stolt-Nielsen Limited’in bir parçası olan tanker operatörü Stolt Tankers, mavnalarından birini ilk kez yüzde 100 yenilenebilir yakıtla bunkerleyerek sürdürülebilirlik yolculuğunda yeni bir kilometre taşına ulaştı

Stolt Main mavnası, karbondioksit, nitrojen ve sülfür emisyonlarını azaltmak için işlenmiş bitkisel yağlardan veya hayvansal bazlı yağlardan üretilen sentetik yenilenebilir bir dizel olan HVO100 ile bunkerlendi.

GoodFuels tarafından tedarik edilen HVO100’e geçiş yaparak Stolt Main’in karbondioksit emisyonlarını yaklaşık yüzde 90 oranında azaltması bekleniyor.

Bu hamleden önce, Stolt Main ve diğer birkaç Stolt Tankers gemisi üç yıldan uzun bir süredir 20:80 HVO karışımı olan HVO20 ile çalışıyordu.

Stolt Tankers, uzun vadeli sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası olarak gemilerinde biyoyakıtları araştırıyor ve test ediyor ve 2021 yılında GoodFuels ile ortaklık kurdu.

Stolt Tankers Başkanı Maren Schroeder yeni dönüm noktasıyla ilgili olarak şunları söyledi “Stolt Tankers olarak yenilenebilir yakıtları araştırmaya kararlıyız ve düşük karbonlu yakıtlara geçiş sürecini sadece karşılamakla kalmayıp bu sürecin önünde yer almak için çalışıyoruz.”

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın