HD Hyundai yeni bir LNG anlaşması kazandı

MDN MEDIA

Güney Koreli HD Hyundai Marine Solution, 2025’in ilk yarısında tamamlanması planlanan 138.000 m3’lük bir LNG taşıyıcısının yüzen depolama ünitesine (FSU) dönüştürülmesi için 30 milyon ABD doları tutarında bir sözleşme kazandı

Dönüştürüldükten sonra gemi Orta Amerika açıklarında faaliyet gösterecek.

HD Hyundai Marine Solution sözcüsü konuya dair, “LNG-FSU dönüşüm projesi, standart bir tasarıma sahip olmaması ve yüksek düzeyde teknoloji ve bilgi birikimi gerektirmesi nedeniyle en zor projelerden biridir” dedi. “Çeşitli iyileştirme projeleriyle edinilen deneyim ve yeteneklere dayanarak çevre dostu gemi dönüşümündeki pazar payımızı genişletmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

FSU operasyonunun bir zorluğu, uzun süreler boyunca kısmen yüklü bir durumda kalma gereksinimidir ve bu da denge ve çalkalanma konusunda endişelere yol açıyor. Ayrıca, sürekli yükleme ve boşaltma, daha sağlam bir gemi içi altyapı gerekiyor; çok daha uzun süreler boyunca istasyonda kalmak daha sağlam demirleme sistemlerine ihtiyaç duyuluyor ve bu çalışma profili kuru havuzlamayı engelliyor.

Bununla birlikte HD Hyundai, Rusya-Ukrayna savaşının tırmanması ve Ukrayna askerlerinin son dönemde Rusya’ya girmesinin ardından gaz arzındaki belirsizlik nedeniyle önümüzdeki yıllarda LNG FSU ve FSRU dönüşümlerinde daha fazla artış bekliyor.

Kaynak: Ship&Offshore

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın