Amogy’nin amonyakla çalışan gemisi bitmek üzere

MDN MEDIA

Sıfır emisyonlu enerji sistemleri sağlayıcısı olan Amogy, yakın zamanda düzenlenen bir isim verme töreninin ardından öncü 32 metrelik amonyakla çalışan römorkörü NH3 Kraken’in tamamlanmasına yaklaşıyor

67 yıllık römorkörün önümüzdeki aylarda Hudson Nehri’nin bir kolunda ilk seferini tamamlaması bekleniyor ve ardından Amogy ürün ticarileştirmeye doğru ilerlemeyi planlıyor.

Amogy CEO’su Seonghoon Woo geleneksel isim verme törenine liderlik etti Woo “Bugünkü tören, denizcilik tarihine geçmeye ve dünyanın en eski endüstrilerinden birini dönüştürmeye yaklaştığımız önemli bir anı işaret ediyor. NH3 Kraken’in yeniden donatılması tamamlanmaya yaklaşıyor ve yakında sadece deniz araçlarındaki tescilli teknolojimizin onaylanmasını değil, aynı zamanda yeni bir dönemin başlangıcını da kutlayacağız. Bu girişim bize gelecek nesiller için daha yeşil bir gelecek inşa etmek için olağanüstü bir fırsat sunuyor” açıklamasında bulundu.

NH3 Kraken’daki çalışmalar önemli bir süreci temsil ediyor. Geminin orijinal gövde formu korundu ve ana güvertede artık bir ileri yakıt ikmal istasyonu, bir pilot evi ve verilerin toplanıp güvenli operasyonun sürdürüleceği kontrol odası bulunan yeniden inşa edilmiş bir güverte evi eklendi.

Römorkörün orijinal dizel jeneratörleri ve elektrik motorları kaldırıldı ve amonyak güç paketi için belirli bir yeni alan gereksinimi belirlendi. Bu güç paketi, amonyağı nitrojene ve hidrojene parçalayan bir reaktörden, ardından akıştan kalan amonyağı gideren bir emiciden oluşuyor. Bunu, hidrojen yakıtını tüketen ve onu elektrik enerjisine ve suya dönüştüren düşük sıcaklıkta bir PEM olan yakıt hücresi modülü takip ediyor.

Vector Systems tarafından tedarik edilen amonyak tankı, geminin en ilerisinde bulunan ve hava kilidi olan tehlikeli bölge olarak sınıflandırılan amonyak tankı odasında bulunuyor. Bu odanın arkasında, soğutma suyu pompaları, yıkayıcılar ve daha fazlasını içeren Amogy güç paketi odası mevcut. SEAM tarafından tedarik edilen elektrikli tahrik bileşenleri ve şalt panoları daha arkada yer alıyor. Ayrıca yedek yedeklilik ve tepe tıraşı için piller de takıldı.

Amogy’ye göre, NH3 Kraken’in başarılı ilk seferi, amonyağın yeni inşa edilen veya yeniden donatılan gemilerde birincil yakıt olarak kullanılmasına dair açık kanıtlar sunacak ve bu süreçle lityum pillerin enerji yoğunluğunun beş katını üretebilmenin yanı sıra emisyonları azaltma hedeflerini ilerletecek. Proje, daha önce bir hava dronunda (5 kW), traktörde (100 kW) ve yarı kamyonda (300 kW) test edilmiş olan amonyaktan güç elde etme teknolojisi için ilk su üstü uygulamaları.

NH3 Kraken’in başarılı dönüşümü, gemi onarım ve yeniden donatım endüstrisi için bir emsal teşkil ederek, uygulanabilir bir alternatif yakıt olarak amonyağa doğru bir geçişin sinyalini veriyor. Tersaneler için amonyak yeniden donatım pazarı hem zorluklar hem de fırsatlar sunuyor. Daha fazla gemi sahibi çevre düzenlemelerine uymak için alternatif yakıtları araştırdıkça, amonyak dönüşümlerinde uzmanlık geliştiren tersaneler, bu ortaya çıkan pazardan yararlanmak ve sürdürülebilir denizcilik operasyonlarının gelecek neslinde öncülük etmek için iyi bir konumda olacak.

Kaynak: Ship&Offshore

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın