Cochin Tersanesi yeni tesisinde faaliyetlere başladı

MDN MEDIA

Hindistan merkezli Cochin Shipyard Limited (CSL), Lakshadweep İdaresi Birliği Toprakları’na ait HSC Parali ile birlikte Kochi’deki yeni geliştirilen Uluslararası Gemi Onarım Tesisi’nde (ISRF) ticari operasyonlara başladı

Kerala’daki devlet tersanesi, hem ticari gemiler hem de deniz/askeri araçlar için küresel bir gemi onarım merkezi olarak kendini kanıtlamak için can atıyor. Bu gelişme, CSL’nin önemli bir büyümeye tanık olduğu bir zamanda gelmiş oldu – şirket, Haziran 2024’te sona eren çeyrekte gemi yapım gelirinde yüzde 59,83’lük sıçramanın yanı sıra gemi onarım gelirinde yıllık yüzde 62,88’lik bir artış bildirdi. Yeni başlatılan ISRF’nin, gelişmiş kapasitesi ve modern tesisleri nedeniyle daha geniş bir müşteri yelpazesini çekerek bu gelir akışını daha da artırması bekleniyor.

Yaklaşık 115,5 milyon ABD doları değerindeki ISRF, Cochin Liman İdaresi’nden kiralanan ve tersaneye kısa bir mesafede bulunan Kochi’deki Willingdon Adası’nda 42 dönümlük bir arazide yer alıyor. Proje, Almanya’nın Inros Lackner SE ve Hindistan’ın Tata Consulting Engineers Ltd şirketleri tarafından yönetildi ve inşası Kochi merkezli RDS Projects Ltd tarafından tamamlandı.

Tamamlanan gemi onarım merkezinde 66m x 12,5m x 4m ölçülerinde bir çekme rıhtımı bulunuyor ve Almanya’nın IMG ve Norveç’in Syncrolift AS tarafından tasarlanan 6.000 tonluk bir gemi kaldırma ve transfer sistemi ile donatıldı. Tesisler altı kuru onarım rıhtımına ve 130m x 24m’ye kadar gemileri idare edebilmesini sağlayacak yaklaşık 1.400m’lik yanaşma alanına ev sahipliği yapıyor.

ISRF’nin yakınında bir Deniz Parkı da geliştiriliyor ve ilk aşamada operasyonları kurmak için on tane dünyaca ünlü deniz servis ve onarım şirketi ile anlaşma sağlandı. Bu şirketlerden biri olan Kongsberg Maritime, Cochin Tersanesi’nde üstlenilen yeni inşa ve diğer projeler için yerel uzman teknik desteği ve Kochi bölgesindeki müşterilere genel destek sağlayacak. Bölge için diğer planlar arasında, Hindistan Hükûmeti’nin ‘Hindistan’da Üret’ korumacı stratejisini desteklemek için stratejik bir hamle kapsamında Kongsberg Maritime’ın Kamewa su jetleri serisinin montajı ve revizyonu yer alıyor.

Kaynak: Ship&Offshore

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın