Green Rebel, LiDAR sözleşmesi imzaladı

MDN MEDIA

İrlanda merkezli araştırma sağlayıcısı Green Rebel, County Mayo’daki Belmullet’in batısında bulunan Atlantik Deniz Enerjisi Test Sahası (AMETS) için yüzer LiDAR hizmetleri sözleşmesi imzaladı

İrlanda Sürdürülebilir Enerji Kurumu (SEAI), Şubat 2024’te yüzen bir LiDAR ve ilgili verilerin sağlanması için bir ihale çağrısı yayınladı ve sözleşmenin AMETS’te yüzen bir LiDAR sisteminin kurulumu, işletimi, bakımı, metocean verilerinin toplanması ve daha sonra hizmet dışı bırakılması ve toplanan veriler kullanılarak “hizmet olarak veri” sağlanmasını içereceğini söyledi.
Green Rebel, 16 Ağustos’ta yayınlanan bir ihale duyurusuna göre sözleşmeyi 26 Temmuz’da imzaladı.

SEAI, dalga enerjisi teknolojisini test etmek ve ihracat kabloları kurmak için 2015 yılında AMETS sahası için bir kıyı kiralaması aldı. Karadaki altyapı için planlama izni 2017 yılında verildi. SEAI 2018 yılında sahanın kapsamını yüzer rüzgar teknolojisini de içerecek şekilde genişletmek üzere çalışmalara başladı.

Saha, çeşitli cihazların test edilebilmesi için farklı su derinliklerine sahip iki ayrı test yeri sağlayacaktır. Test Alanı A, su derinliğinin 100 metre olduğu Belderra Strand’ın yaklaşık 16 kilometre açığında yer alırken, Test Alanı B ise Belderra Strand’dan yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta, 50 metre su derinliğinde olacak.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın