Shelf Drilling’de yeni değişiklikler

MDN MEDIA

Dubai merkezli açık deniz sondaj müteahhidi Shelf Drilling, İcra Kurulu Başkanı (CEO), Yönetim Kurulu Başkanı ve Bağımsız Baş Direktör olmak üzere üç pozisyonun daha önce şirkette başka görevler üstlenmiş kişilerle doldurulmasıyla yönetim değişikliğine gitti

Sondaj yüklenicisi tarafından açıklandığı üzere, Greg O’Brien İcra Kurulu Başkanı (CEO), David Mullen İcra Kurulu Başkanı ve Ernie Danner Bağımsız Baş Direktör rolünü üstlendi.

Bu gelişme, daha önce bu görevi yürüten Greg O’Brien’ın Ağustos 2024’ten itibaren CEO rolüne geçmeye karar vermesinin ardından, Douglas Stewart’ın Ekim 2024’te yeni CFO olarak göreve başlayacağına dair Temmuz ayı sonunda paylaşılan haberin hemen ardından geldi.

O’Brien, Mart 2016’dan bu yana şirketin Genel Müdür Yardımcısı ve Finans Direktörü olarak görev yapıyor. Daha önce, şirketin kurumsal gelişimini denetleyen Stratejik Planlama Direktörü olarak da görev yaptı. Virginia Üniversitesi McIntire Ticaret Okulu’ndan mezun oldu.


Yeni İcra Kurulu Başkanı David Mullen, Trinity College Dublin’den Jeoloji ve Fizik alanında lisans ve University College Galway’den Jeofizik alanında yüksek lisans derecesine sahip. Petrol hizmetleri sektöründe 40 yılı aşkın deneyime sahip olan Mullen, aynı zamanda Subsea7’de Bağımsız Direktör olarak görev yapıyor.

Üçüncü üye olan Ernie Danner ise Rice Üniversitesi’nden Muhasebe Yüksek Lisansı ve Sanat Lisansı derecelerine sahiptir. Ekim 2013’te şirketin yönetim kuruluna katılan Danner, Kasım 2018’den Ağustos 2024’e kadar Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak.

Yönetim değişikliğinin yanı sıra, sondaj yüklenicisinin Shelf Drilling Winner jack-up kulesi Mart 2025’te başlaması planlanan iş için kısa süre önce TotalEnergies tarafından kiralandı. Sondaj makinesi Ekim 2022’den bu yana Danimarka’da Fransız devi için çalışıyor ve 2026’ya kadar da çalışmaya devam edecek.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın