AB’deni yeşil dönüşümü desteklemek için Gemi Finansman Portalı

MDN Editör

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, lojistik sektöründeki yeşil dönüşümün desteklenmesi amacıyla şirketlerin ve kuruluşların filolarını yenileme, geliştirme ve verimliliğini artırma girişimleri için Gemi Finansman Portalı’nı hayata geçiriyor.

Komisyonu’n Ulaştırma ve Hareketlilik Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan platform, nakliye sektörünü, özellikle daha geniş bir kapsamda denizcilik endüstrisinin içerecek ve desteklere erişimi iyileştirecek.

Portal, finansman fırsatlarına ilişkin mevcut bilgi eksikliğini gidermesi nedeniyle denizcilik sektörünün daha yeşil hale getirilmesini desteklemek amacıyla atılmış bir adım olarak görülüyor.

İlginizi çekebilir:

İngiliz Hükûmeti tersane için finansman desteğini reddetti

İngiltere finansman

Özellikle Avrupa çapında çeşitli destek ürünlerine erişimin merkezileştirilmesi ve denizcilik sektöründeki paydaşların uygun desteklere ulaşmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Ayrıca, AB, Üye Devletler ve özel finans kuruluşları tarafından yönetilen mevcut hibeler, krediler ve diğer destek ürünleri hakkında güncel ayrıntıları da barındırıyor. Bu da kullanıcıların en son finansman fırsatları hakkında bilgilendirilmesini sağlıyor.

Platform ayrıca nakliye sektörüyle ilgili destek paketlerinin listeleyerek sektörün karbonsuzlaşmasını teşvik etmek için yeni teknolojilerin ve hizmetlerin geliştirilmesini ve dağıtımını kolaylaştırıyor. Bu sayede de AB’nin denizcilik sektörünü yeşil bir dönüşüme yönlendirme taahhüdüyle örtüşüyor.

Kaynak: Offshore Energy/Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın