Tayland’da petrol üretimi başladı

MDN Editör

Bir süredir Tayland Körfezi açıklarında sondaj çalışmaları yürüten Kanada merkezli enerji şirketi Valeura Energy, henüz planlanan bütçenin altındayken gerçekleşen sondaj işlemlerinde petrole ulaştıklarını duyurdu.

Şirket, G11/48 ruhsatına kayıtlı Nong Yao C geliştirme sahasındaki yedi geliştirme kuyusundan ilk üçünün 15 Ağustos’ta petrol üretimine açarken ilerleyen zamanlarda başka kuyuların da devreye girmesini planlamaya almış durumda.

İlginizi çekebilir:

TCG Kınalıada korveti Tayland fırkateyniyle eğitim yaptı

Tayland

Valeura’nın yaklaşık olarak 11.000 varil/s’lik zirve üretim oranlarına ulaşma planına sadık kalarak önümüzdeki haftalarda üretim hacimlerini artırmaya devam etmesi bekleniyor.

Bu oran, ağustos ayının ilk yarısındaki yaklaşık 7.200 varil/günlük son oranlarına da denk geliyor. Plan, yılın geri kalanında üretim oranlarının yaklaşık 11.000 varil/gün olarak sürdürülmesini içeriyor.

Kaynak: Offshore Energy/Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın