CMA CGM yeni VCR teknolojisini gemilerinde denemeye başladı

MDN İstanbul

Denizcilik şirketi CMA CGM, İsviçre merkezli denizcilik enerji şirketi WinGD tarafından geliştirilen yeni VCR çift yakıtlı motor teknolojisini gemilerinden birinde deneyecek

Bu işbirliği, hem dizel hem de LNG yakıtıyla verimlilik artışı gösteren fabrika testlerinin tamamlanmasının ardından, sistemin ilk saha testi olacak.

VCR, yakıt tüketimini ve sera gazı emisyonlarını optimize etmek için yakıt seçimi, ortam koşulları ve motor yüküne bağlı olarak çift yakıtlı motorlarda silindir sıkıştırma oranlarını dinamik olarak uyarlayan bir sistem.

CMA CGM, sistemin uygunluğunu ve güvenilirliğini teyit etmek için uzun vadeli bir test gerçekleştirecek ve bu testin, VCR’nin WinGD RT flex50DF çift yakıtlı motoruna monte edileceği Eylül ayında başlaması bekleniyor.

WinGD Ar-Ge Başkan Yardımcısı Sebastian Hensel, “Önde gelen denizcilik şirketleriyle ortaklık kurmak, yeni teknolojilerin faydalarını gerçek çalışma koşullarında kanıtlamak için hayati önem taşıyor. CMA CGM’yi sürdürülebilir denizciliği teşvik etme vizyonu ve VCR’nin bu hedefleri ilerletme potansiyelini fark ettiği için alkışlıyoruz” dedi.

İlginizi çekebilir:

CMA CGM, yapay zekâyı operasyonlara entegre etmek için “Google” ile birlikte çalışacak

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın