Berge Bulk dinamik sefer optimizasyon yazılımı kullanmaya başladı

MDN İstanbul

Merkezi Singapurda olan denizcilik kargo firması Berge Bulk, ABD merkezli denizcilik teknolojisi firması Sofar Ocean’ın Wayfinder platformunu, rüzgâr tahrik teknolojisiyle donatılmış yeni gemileri de dahil olmak üzere, tüm filosunda kullanmaya başladığını bildirdi

Dinamik sefer optimizasyon sistemi, Sofar’ın küresel okyanus sensörleri ağı tarafından desteklenen deniz hava tahminlerinin yanı sıra veriye dayalı gemi performans modellerinden yararlanarak yakıt ve emisyonları azaltmak için kullanılacak.

Wayfinder, hava durumu, pazar ve gemi performansındaki değişiklikleri hesaba katan dinamik rota ve RPM rehberliği sağlayarak gemilerin limana giden en sağlıklı yoldan gitmesini sağlıyor.

Berge Bulk’un kurucusu ve CEO’su James Marshall, “Gemi verimliliğini artırmak için bu yenilikçi teknolojiyi kullanmak, karbonsuzlaştırmaya yönelik ‘Denizcilik Marshall Planımızın’ anahtarıdır. Sofar’ın Wayfinder’ı filo performansını anlamamıza yardımcı oluyor ve daha da önemlisi sıfır emisyonlu bir filo hedeflediğimiz için gemilerin rota optimizasyonunu geliştiriyor” dedi.

Berge Bulk’un yeni yazılımı kullanması, 2050 yılına kadar filo genelinde sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmayı amaçlayan bir dizi dekarbonizasyon girişiminin en sonuncusu. Şirket, geçtiğimiz yıl iki gemisini rüzgâr tahrik teknolojisiyle donattı ve bu gemilerin her ikisi de yelkenlerin faydalarını en üst düzeye çıkarmak için Wayfinder’ı kullanacak.

Sofar Ocean’ın kurucu ortağı ve CEO’su Tim Janssen, “Daha iyi hava durumu verileri ve tahminleri, üstün gemi performansı modellerinin ve sefer optimizasyonunun kilidini açmak için bir kilometre taşıdır. Berge Bulk ile ortaklığımız bu felsefe üzerine inşa edilmiştir. Filosunu karbonsuz bir geleceğe hazırlamaya yardımcı olmaya kararlıyız. Net sıfıra ulaşmak için sihirli bir değnek olmadığını biliyoruz, ancak sefer optimizasyonunun yeni, yeşil teknolojilerin verimli bir şekilde kullanıma sunulmasını destekleyecek bir teknoloji olduğundan eminiz” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:

MOL emisyonları azaltmak için yeni teknolojileri kullanıyor

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın