Hanwha Ocean’ın yeni hedefi ABD

MDN MEDIA

Hanwha Ocean, ticari gemi inşasının yanı sıra gemi onarımı konusunda da ABD Donanması ile daha güçlü bağlar kurmak için adımlar attı

Şirket kısa bir süre önce ABD Donanması ile Geoje Tersanesi’nin Amerikan donanma gemilerine gemi inşa ve bakım, onarım ve revizyon (MRO) hizmetleri sağlamasına olanak tanıyacak bir Ana Gemi Onarım Anlaşması (MSRA) imzaladı.

“Hanwha Ocean, Geoje Tersanesi için MSRA sertifikasını almak üzere Nisan ayında titiz bir değerlendirme sürecinden geçti. Anlaşma, şirkete ABD Donanması gemilerini içeren MRO projelerine katılma hakkı veriyor” diyen Hanwha Ocean, MSRA’nın ABD Donanması tarafından yalnızca gemi bakım hizmetleri için sıkı kalite standartlarını karşılayan şirketlere verildiğini de sözlerine ekledi.

Bu son dönüm noktası, Hanwha Ocean ve kardeş kuruluşu Hanwha Systems’in ABD merkezli Philly Tersanesi’ni Norveçli Aker ASA’dan 100 milyon ABD doları karşılığında satın almayı kabul etmesinin hemen ardından geldi. Bu yılın Temmuz ayında duyurulan anlaşmanın, CFIUS (ABD’deki Yabancı Yatırımlar Komitesi) onayı ve diğer düzenleyici onaylar gibi tüm kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olarak 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Philly Tersanesi 2000 yılından bu yana ABD’de Jones Yasasına göre inşa edilen büyük ticari gemilerin önemli bir kısmından sorumlu ve aynı zamanda ABD Denizcilik İdaresi (MARAD) için eğitim gemileri inşa ediyor.

Kaynak: Ship&Offshore

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın