AAL’nin ilk Super-B gemisi Avrupa’da

MDN MEDIA

Çin’in Guangzhou kentindeki CSSC Huangpu Wenchong Tersanesinde AAL Shipping için inşa edilen sekiz Super B sınıfı proje kargo gemisinden ilki olan AAL Limassol ilk seferini tamamladı

Singapur merkezli ağır yük şirketinin 32.000 dwt ağırlığındaki gemisi Çin’den transformatörler, modüller, kamyonlar, rotor evleri, sökülmüş bir vinç ve 135 metre uzunluğunda iki mavna ile ayrıldıktan sonra 15 rüzgâr türbini kanadını almak üzere Hindistan’ın Tuticorin limanına uğradı.

AAL’ye göre gemi Ümit Burnu’nu dolaşarak Avrupa’ya yaptığı yolculukta 89.000 tondan fazla yük taşıdı. AAL Limassol, türbin kanatlarını boşaltmak için önce Litvanya’nın Klaipėda limanına uğradı, ardından diğer kargoları boşaltmak için Rotterdam, Antwerp ve Cuxhaven’a gitti.

80,5 m uzunluğundaki türbin kanatlarının taşınması, geminin hava güvertesi alanını 5.000 m2’den fazla artıran bir güverte uzatma sistemi olan AAL Eco-Deck sayesinde mümkün oldu. Kanatlar, geminin toplam 700 ton kaldırma kapasitesine sahip vinçleri ile yüklendi.

Şirketin genel müdürü Christophe Grammare bu yolculuğu yılın en önemli olayı olarak nitelendirdi. “Super B-Class’ın tasarımı, kapasitesi ve kargo alımı konusunda kendimize güveniyorduk,” dedi. “Bu üçüncü nesil yeni binaların ilk seferinin tamamlanması, bu güvenin yerinde olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Ship&Offshore

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın