Arkas Aegeanlink Regatta bugün Çeşme’de başladı

MDN İstanbul

Çeşme’nin yat yarışı Arkas Aegeanlink Regatta sekizinci yılında da Çeşme’yi renklendiriyor. 32 tekne, 300’ün üzerinde yelkencinin katıldığı Arkas Aegean Link Regatta‘24’ün bu yıl ana sponsorluğunu Arkas Line üstlenirken Corendon Airlines, Cevher ve FAMM Urla ise co-sponsorlar olarak güçlerini yelken sporuna katkı için birleştiriyor.

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Marina Yacht Club’ta gerçekleşen açılış kokteylinde yaptığı konuşmada tüm sporcuları ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, “Başta Arkas’a, tüm katılımcılara ve sporculara teşekkür ediyorum. Başarılı bir yarış olsun ve hak eden kazansın” ifadelerini kullandı.

Spora duyarlı bir topluluğun parçası olduklarını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli de görünür olmayan sporlara birçok ailenin katkı sunduğuna işaret ederek kamu kurumları olarak bu konuda ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Denizli, “Spor; sanat gibi toplumların temel taşını oluşturuyor. Bu sebeple var gücümüzle daha sportif bir Çeşme için çalışacağız. Yelkeni kalkındırmak için gençleri daha çok teşvik etmeliyiz ve bu konuda elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ise destekleri sebebiyle Çeşme Kaymakamlığı’na ve Çeşme Belediye Başkanlığı’na ve IC Çeşme Marina’ya teşekkür ederek sözlerine başladı. Sekiz yıldır devam eden Arkas Aegeanlink Regatta’ya katılan yarışçılara da geldikleri için ayrıca teşekkür eden Arkas, zevkli, rüzgârlı ve çok eğlenceli bir yarış olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından geçen yılın birincisi Borusan Çılgın Sigma takımı adına yarışın başhakemi Eşref Uzun kupayı yarış komitesi adına EAYK Komodoru Ramazan Karakundakoğlu’na teslim etti. Arkas Aegeanlink Regatta’yı kazanan tekne kupanın bir yıllığına sahibi oluyor. Yarışı üst üste beş yıl kazanan tekne ise kupanın daimi sahibi olacak.

Cevher Kupası” için yarışacaklar

14 Ağustos’ta startı verilen yarışın ilk gününde takımlar, Çeşme-Alaçatı rotasında yapılacak Cevher Yarışı’nda  bitiş çizgisini ilk geçen olmak ve Cevher Kupası’nı almak için mücadele edecek. Yarışın ardından ise Çeşme Belediyesi Seyir Terası’nda gerçekleştirilecek törende ödüllerine kavuşacak yelkenciler, Gevrek and Ginger seçkisiyle Çeşme sokak lezzetlerinin tadını çıkarırken DJ Luca Zagaia performansıyla keyifli saatler geçirebilecek.

İlginizi çekebilir:

Arkas Lojistik, Adana Havalimanı’nı yeni evine taşıdı

Bunu Paylaşın