Intermarine yeni çevre dostu feribotunu SNAV’a teslim etti

MDN MEDIA

Immsi Industrial Group’un (IMS.MI) bir iştiraki olan Intermarine, İtalyan denizcilik şirketi SNAV’a yeni çevre dostu yüksek hızlı feribot teslim etti

Snav Sirius gemisi, Napoli Körfezi’nde çalışacak olan kısa deniz geçişleri için en yeni nesil feribottur. Tahrik sistemi, emisyonları azaltmak için seçici katalitik indirgeme (SCR) sistemi ile donatılmış elektrikli yanma kontrolü için dört motor ve üç IMO III tipi onaylı jeneratörden (Marpol Sözleşmesi) oluşuyor.

Intermarine’e göre, motorlar ve jeneratörler biyoyakıtla da çalıştırılabiliyor ve bu yakıtın kullanımı uyanıkken emisyonların yüzde 90’a kadar azaltılmasına katkıda bulunabiliyor.

Tekne ayrıca kıyıdan gemiye enerji temini için bir soğuk ütü rıhtımı soketi ile donatılmıştır. Ayrıca, sıfır emisyonlu liman giriş ve çıkış manevraları için hibrit bir tahrik sistemi içeriyor.

Gemi Messina’daki Intermarine araştırma merkezi tarafından tasarlanmıştır. Intermarine, feribotun denizcilik inşaatı alanında yıllar süren araştırmaların bir sonucu olarak ortaya çıktığını vurguladı.

SNAV’ın filosu hidrofoil, katamaran ve yüksek hızlı gemilerden oluşuyor.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın