İngiliz şirket Namibya açıklarında keşfe hazırlanıyor

MDN MEDIA

İngiltere merkezli petrol ve gaz şirketi Tower Resources, Namibya açıklarındaki ruhsatının ilk arama süresinin uzatılması için başvuruda bulunmaya davet edildi

Namibya Maden ve Enerji Bakanlığı (MME) Tower Resources’a PEL 96 ruhsatının ilk arama süresini 31 Ekim 2024’e kadar uzatmayı planladığını bildirerek firmayı iki ila üç yıl sürecek bir uzatma başvurusunda bulunmaya davet etti. İngiliz firma, Namibya açıklarındaki kuzey Walvis Havzası ve Dolphin Graben’in 23.297 km²’sini kapsayan 1910A, 1911 ve 1912B bloklarından oluşan ruhsatta yüzde 80 işletme payına sahip.

MME ayrıca şirketin 1.000 km² yeni 3D sismik veri elde etme taahhüdünü de ilk yenileme dönemine erteleyecek. İngiliz firma tarafından açıklandığı üzere, petrol sızıntısı uydu analizi, oyun yolu analizi, güncellenmiş bir prospekt ve lead envanterinin geliştirilmesi ve dönüm alanının yüksek derecelendirilmesini içeren ilk arama dönemi için kalan iş taahhüdü “büyük ölçüde” tamamlandı.

Stratigrafik ve yapısal potansiyellerin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar devam etmekte olup, ilk arama döneminin geri kalanında ve ilk yenileme döneminde ruhsatın geniş alanları üzerinde daha önce elde edilen 2D sismik verilerin yeniden işlenmesi planlanıyor. Amaç, daha fazla 3D veri alımı için en uygun alanı seçiyor.

Firma, daha önce tespit edilmiş olan büyük antiklinaller ve diğer yapısal tuzakların yanı sıra, yeni keşfedilen stratigrafik tuzakların da cesaret verici olduğunu düşünüyor. 2023’te tamamlanan havza ve termal olgunluk çalışması, Dolphin Graben’in PEL96 bölümünün derinliklerindeki kaynak kayaları tanımladı. Hesaplamalara göre, bunlar 100 ila 150 milyar varil petrol üretimi için olgunlaşmıştır ve bu petrol için iyi tanımlanmış göç yolları da bulundu.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın