Cosco ve Fortescue yeşil yakıt tedarik zincirine odaklanıyor

MDN MEDIA

Cosco Shipping ve Avustralya merkezli enerji ve metal şirketi Fortescue, sürdürülebilir bir yeşil yakıt tedarik zincirinin geliştirilmesi konusunda işbirliği yapmak üzere bir anlaşma imzaladı

İşbirliği, madencilik şirketinin Çin-Avustralya Demir Cevheri Yeşil Nakliye Koridorunda karbon emisyonlarını azaltmak için demir cevheri ve diğer mineral ürünlerin nakliyesinde Cosco gemilerini veya iki tarafın sahip olduğu gemileri kullanması kapsamını içeriyor.

Fortescue Metals CEO’su Dino Otranto ve Cosco Shipping’in başkan yardımcısı Lin Ji’nin katıldığı imza töreni, iki ülke arasındaki cevher ticaretinde iki şirket arasında daha derin bir işbirliğine işaret ediyor.

Fortescue yaptığı açıklamada şunları söyledi “Denizcilik sektörü küresel ticarette hayati bir rol oynamakla birlikte dünyanın karbon emisyonlarına da önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Bu ortaklık, denizcilik endüstrisinin karbondan arındırılması ve yeşil bir yakıt tedarik zinciri oluşturulması konusunda önemli bir adımdır. Ayrıca, 2040 yılına kadar net sıfır Kapsam 3 emisyonu gibi iddialı hedefimize ulaşmamızın ayrılmaz bir parçası olacağına inandığımız çeşitli karbonsuzlaştırma çözümleri üzerinde işbirliğinin yolunu açıyor.”

Cosco Shipping şunları söyledi “Sürdürülebilirlik ve karbonsuzlaştırma, denizcilik sektörünün sürdürülebilir gelişimini destekleyen yeni bir trend olarak ortaya çıkmıştır. Cosco Shipping, bu yeşil ve düşük karbonlu girişimleri iki gelişim yolundan biri olarak önceliklendirmeye kendini adamıştır. Uluslararası ortaklarla işbirliğini geliştirerek, dijital olarak gelişmiş, akıllı, çevre dostu, açık, paylaşılan ve güvenli bir endüstriyel ekosistem yaratmayı hedefliyoruz. Denizcilik sektörünün yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilirliğini ve düşük karbonlu evrimini desteklemeye kararlıyız.”

Kaynak: Ship and Offshore

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın