MSC Cruises emisyonlarını yüzde 15 oranında azaltacak

MDN MEDIA

Kruvaziyer operatörü MSC Cruises, gemi filosunun emisyonlarını 2026 yılına kadar yüzde 15’e kadar azaltmak istiyor. Bu amaçla Cenevre merkezli şirket, Cenova Üniversitesi’nin bir araştırma ve yan kuruluşu olan OPTIMeasy ile birlikte OptiCruise rota optimizasyon sistemini geliştirdi

Denizcilik şirketine göre amaç, matematiksel bir model temelinde her MSC Cruises rotası için optimum verimlilik seviyesine ulaşmak ve misafirler için seyahat deneyimini geliştirmektir. OptiCruise, liman uğraklarının sırası, limanlardaki kalkış ve varış saatleri, geminin hızı, tatilciler için destinasyonların çekiciliği, kıyı gezilerinin çeşitliliği ve yakıt, liman ücretleri ve yiyecek giderleri gibi işletme maliyetleri dahil olmak üzere çok sayıda rota planlama faktörünü analiz ediyor.

OptiCruise on iki aylık bir süre boyunca “MSC Bellissima” üzerinde test edilmiştir. Bu süre zarfında gemi Akdeniz’de 17 farklı limana uğradı. Yeni sistemin uygulamaya konulması, şirketin 2050 yılına kadar gemi operasyonlarından kaynaklanan net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma stratejisinin bir parçasıdır. MSC Cruises üç alana odaklanıyor: gemi ve motor teknolojisi, yenilenebilir yakıtlar ve operasyonel verimlilik. Rota optimizasyon sistemi ikinci alana katkıda bulunuyor.

OptiCruise, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen CHEK (deCarbonising sHipping by Enabling Key technology symbiosis on real vessel concept designs) projesinin bir parçası olarak geliştirildi. CHEK, enerji teknolojileri ve yenilikçi gemi tasarımları da dahil olmak üzere düşük karbonlu gemicilik için çeşitli seçenekleri araştırmayı ve test etmeyi amaçlıyor. CHEK projesi AB’nin Horizon araştırma ve inovasyon programının bir parçasıdır ve Finlandiya’daki Vaasa Üniversitesi tarafından gerçekleştiriliyor. Konsorsiyumda MSC Cruises’un yanı sıra Dünya Denizcilik Üniversitesi, Wärtsilä, Cargill ve Lloyds Register yer alıyor.

Kaynak: Schiff und Hafen

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın