Swire Shipping sürdürülebilir biyoyakıt denemesini tamamladı

MDN MEDIA

Swire Group’un bir parçası olan Singapur merkezli denizcilik şirketi Swire Shipping, transpasifik hizmetinde sürdürülebilir bir B24 biyoyakıt denemesini tamamladı

Sun Chief Express Ocean hizmetindeki konteyner gemisi MV Suva Chief, Hong Kong’da atık kaynaklı sürdürülebilir biyodizel ve geleneksel yakıtların bir karışımı olan sürdürülebilir B24 biyoyakıtı ile depolandı.

Deneme, Hong Kong merkezli deniz yakıtı tedarikçisi Chimbusco Pan Nation Petro-Chemical (CPN) ve Swire Shipping’in yakıt ikmal ortağı Hafnia Bunker Alliance ile ortaklaşa yürütüldü.
UWL ile işbirliği yapan Sun Chief Express Ocean hizmeti Vietnam’ı doğrudan Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlıyor.

Swire Shipping, sürdürülebilirliği teşvik etmek ve denizcilik endüstrisinin karbonsuzlaştırma hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl, küresel denizcilik endüstrisi için kâr amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan Global Maritime Forum’a resmi bir ortak olarak katıldı.

Swire Shipping şu karbonsuzlaştırma hedeflerini belirlemiştir: 2030 yılına kadar karbon yoğunluğunun referans değerine (2015) kıyasla yüzde 50 azaltılması orta vadeli bir hedef ve 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşılması ve işletilen filoda sıfıra yakın emisyonlu yakıtların benimsenmesi uzun vadeli bir hedef.

Kaynak: Offshore Energy

Bunu Paylaşın