Neptune Lines LGM Engineering’i seçti

MDN MEDIA

Yunan denizcilik şirketi Neptune Lines, dört yeni çift yakıtlı saf araç kamyon taşıyıcı (PCTC) için LNG yakıt gazı tedarik sistemleri tasarlamak ve tedarik etmek üzere Çin merkezli LGM Engineering (Dalian) ile sözleşme imzaladı

4.200 CEU’luk PCTC gemileri şu anda Çin’deki Fujian Mawei Tersanesinde inşa edilmekte olup teslimatların 2026 yılında başlaması planlanıyor.

Sözleşme kapsamında LMG Mühendislik, LNG yakıt tankları, yakıt ikmal istasyonları, tank izleme sistemleri, yüksek basınçlı pompa kızakları, yüksek basınçlı yakıt gazı besleme kızakları, su glikol kızakları, ESD sistemleri, LNG sistemi ana kontrolü ve güvenlik sistemi kontrol kabinleri dahil olmak üzere yeni inşa edilen gemiler için tüm LNG yakıt sistemini tasarlayacak ve tedarik edecek.

Ayrıca, sözleşme kapsamında sistemlerin sorunsuz entegrasyonunu ve işletilmesini sağlamak için kurulum rehberliği, devreye alma ve mürettebat eğitimi de yer alıyor.

Hatırlatmak gerekirse, Neptune Lines 2023 yılında iki yeni nesil gemi için ilk siparişi vermiş ve 2024 yılının başında siparişi iki gemiyle daha genişletmişti.
PCTC’ler, pik güç sağlamak için batarya kurulumunu kullanmak üzere tasarlanmış ve inşa edilmiş hibrit enerji sistemlerine sahiptir. Gemiler çift yakıtlı, yani yüksek basınçlı 2 zamanlı motorlarında yakıt olarak LNG veya VLSFO kullanabiliyorlar.

Gemilerin tahriki ve verimli manevrası için şaft jeneratörlü kontrol edilebilir hatveli bir pervane ve çoklu iticiler kullanılmaktadır. Gemilerin limandayken emisyonları gidermek için mevcut olduğunda liman şebekelerine bağlanmasını sağlayan kıyı gücü özelliği kurulacak.

Tasarım Deltamarin ile birlikte geliştirilmiştir ve gemiler DNV tarafından klaslanacak.

Yeni PCTC’ler, Neptune Lines’ın denizcilik sektöründe olumlu bir değişim yaratmayı amaçlayan Genesis Projesi’nin bir parçası.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın