Seapeak, Wärtsilä’ya optimizasyon yaptırıyor

MDN MEDIA

Finlandiyalı teknoloji grubu Wärtsilä, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemilerinin bağımsız sahibi-işletmecisi Seapeak Maritime ile yaşam döngüsü anlaşmasının birkaç yıllığına yenilenmesini sağladı

Finlandiyalı firmaya göre, daha önceki bir yaşam döngüsü anlaşması kapsamındaki on LNG taşıyıcısı için 16 yıllık sözleşme uzatımı, bakım performanslarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu, Wärtsilä’nın Dinamik Bakım planlaması, Expert Insight hizmeti ve planlanmış yedek parçaların yanı sıra daha büyük ve daha karmaşık sorunlar için saha servisinden 7/24 uzaktan operasyonel destek sayesinde mümkün olacak.

2024’ün ilk çeyreğinde imzalanacak yeni anlaşmanın 72.000 çalışma saatini temel aldığı ve gemi motorlarının revizyonlar arasındaki süresini 30.000 çalışma saatine çıkarmak üzere tasarlandığı belirtiliyor. Wärtsilä, ek destek için Seapeak’in Glasgow ofisine tam zamanlı bir Sözleşme Müdürü atamayı planlıyor.

Finlandiyalı oyuncu, Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü’nün (IEEFA) arz fazlasına yol açabileceğine inandığı küresel LNG talebinin önümüzdeki yıllarda artmaya devam edeceğini öngördüğünden, faaliyetteki taşıyıcıların duruş sürelerini kısaltmaları gerekiyor. Bu anlaşmanın bir parçası olan gemiler, programların ve sefer sürelerinin sürekli değiştiği dinamik ve hızlı hareket eden bir piyasa ortamında faaliyet gösterdiğinden, bu özellikle önemlidir.

Wärtsilä, Expert Insight’ı anormallikleri tespit etmek için yapay zeka (AI) tekniklerini ve gelişmiş tanılamayı orijinal ekipman üreticisindeki (OEM) deneyimiyle birleştiren bir kestirimci bakım hizmeti olarak tanımlıyor. Hizmet, potansiyel arızaları ve ekipman bozulmasının erken belirtilerini proaktif olarak tanımlıyor ve vurguluyor.

Finlandiyalı oyuncu son zamanlarda tüm cephelerde meşguldü. Bu ayın başlarında, Canada Steam Ship Lines Group (CSL Group) için inşa edilmekte olan bir kireçtaşı gemisinin tüm hibrid elektrikli tahrik sistemini tedarik etmek üzere seçilirken, Haziran ayında yüzde 100 hidrojenle çalışacak şekilde dönüştürülebilen bir motor güç santralini piyasaya sürdü.

Kaynak: Offshore Energy/Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın