Navantia LNG onarımına odaklanmayı sürdürüyor

MDN MEDIA

İspanyol tersane grubu Navantia’ya yakın zamanda yanaşan çeşitli gemiler arasında üç LNG taşıyıcısı yer alırken, iki yüzer depolama yeniden gazlaştırma ünitesinde (FSRU) modifikasyon ve ömür uzatma çalışmaları devam ediyor

Knutsen’e ait olan ve 2004 yılında inşa edilen Cadiz Knutsen, Navantia Cadiz tersanesinde onarım çalışmalarını tamamladı. Tersaneden yapılan açıklamada, bu onarımların özel yüzey işleme çalışmalarını da içerdiği belirtildi. Bu arada, yine 2004 yılında inşa edilen BW Fleet Management’a ait Berge Arzew de onarım çalışmalarını tamamladı ve şu anda denize geri döndü.

Grubun Ferrol Estuary tesisinde 2019 yapımı Gaslog Warsaw, onarım havuzlamasını tamamlamak üzere Temmuz ayı sonunda üç numaralı kuru havuza girdi.

İki FSRU da Ferrol tersanesinde demirlemiş durumda. FSRU Excelsior, geçen yılın sonlarından bu yana gemiyi FSRU işlevine uyarlayan büyük modifikasyon çalışmalarını üstlendiği için muhtemelen yılın üçüncü çeyreğine kadar orada kalacak.

Bu arada FSRU Energos Freeze’in ömrünü uzatma çalışmaları da devam ediyor. Bu gemi de kiracı New Fortress Energy için FSRU olarak kullanılmak üzere uyarlanıyor.

Navantia tesislerine yakın zamanda yanaşan diğer gemiler arasında iki kimyasal/petrol ürünleri tankeri, iki konteyner gemisi, iki römorkör, bir yolcu feribotu ve bir hızlı feribot, bir tanker ve bir açık deniz rüzgar gemisi yer alıyor.

Kaynak: Ship and Offshore /Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın