Vertom Lisa Hollanda’da suya indirildi

MDN MEDIA

Hollanda’daki Thecla Bodewes Tersanelerinde tek ambarlı 7,280dwt’lik bir kısa-deniz kargo gemisi denize indirildi ve isimlendirildi

On gemilik serinin altıncısı olan Vertom Lisa, Vertom Group’un filosuna katılan en son gemi. Rhoon merkezli şirket, 1.500 dwt ile 12.000 dwt arasında değişen boyutlarda yüzden fazla gemiden oluşan bir filo işletiyor.

Labrax tasarımına göre inşa edilen Vertom Lisa, sürdürülebilirliği artıran bir dizi özelliğe sahip. Dizel-elektrik tahrik sistemi, gelişmiş bir güç yönetim sistemi ile birlikte enerji kayıplarını en aza indiriyor ve yakıt yanmasını ve emisyonları azaltıyor. Ayrıca, kurulu gücü eşit kargo kapasitesine sahip benzer gemilerden önemli ölçüde daha düşük.

Ambar kapasitesi 329,700ft3 olan 119 metre uzunluğundaki geminin gövdesi hesaplamalı akışkanlar dinamiği kullanılarak optimize edildi. Armatör, motor ve dört jeneratörün enerji kayıplarını en aza indirmek için sabit hatveli bir pervaneyi tahrik ettiğini ve Labrax tasarımı gemilerin IMO düzenlemeleriyle şimdiden uyumlu olduğunu ve gelecekte alternatif yakıtlar ve güç kaynakları için hazır olduğunu söyledi.

Geminin kaptanı Vertom Group’tan Kaptan Roderick Kamphuizen şunları söyledi: “Günümüzde gemilerden beklenen tüm talepler göz önüne alındığında, Labrax serisi geleceğin getireceklerinin şimdiden bir adım önünde yer alıyor. Aynı zamanda, inanılmaz yakıt tasarrufu onu temiz bir gemi haline getiriyor. Bu bize sadece emisyonlar açısından değil, aynı zamanda işletme maliyetleri açısından da büyük tasarruf sağlıyor.

Kaynak: Ship and Offshore /Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın