ABD Donanması’na ait gemiler Kore’de

MDN MEDIA

Güney Koreli gemi üreticisi Hanwha Ocean, ABD savaş gemilerinin tamir ve bakımını üstlenmek üzere ABD Donanması ile bir anlaşma imzaladığını açıkladı

Tersaneden yapılan açıklamada, Ana Gemi Onarım Anlaşması kapsamında Hanwha Ocean’ın ABD savaş gemileri ve donanma destek gemileri için onarım ve bakım projelerine uygun olacağı belirtildi. Güney Koreli tersane Hyundai Heavy Industries de Temmuz ayında benzer bir anlaşma imzalamıştı.

ABD, Çin’in donanmasının ve gemi inşa kapasitesinin hızla artması karşısında ABD’deki tersane kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle, deniz araçları üzerindeki çalışmaları üstlenmek üzere Asya’daki tersanelere yöneliyor. Bir Hanwha yöneticisi, “Hanwha Ocean, teknolojik yenilik ve kalite iyileştirmeye dayalı olarak küresel savunma pazarına açılmayı hızlandıracak” dedi. Haziran ayında, Hanwha Ocean’ı kanatları altında bulunduran Hanwha Group, ABD’li gemi üreticisi Philly Shipyard’ı satın almak için 100 milyon ABD doları yatırım yaptığını açıkladı ve bu da Koreli bir şirketin ABD gemi inşa sektörüne ilk girişi oldu. Hanwha Ocean, kısa süre önce satın aldığı Philly Tersanesi’ni ABD donanma gemi inşa ve gemi onarım pazarına girmek için bir üs olarak kullanmayı planlıyor. Philadelphia’da bulunan Philly Tersanesi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük ticari rıhtımlardan biri.

Kaynak: Ship and Offshore /Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın