Metanol yakıtlı Eco Maestro Estonya’yı ziyaret etti

MDN MEDIA

22 Temmuz 2024 tarihinde, Singapur merkezli X-Press Feeders’a ait metanolle çalışan konteyner gemisi Eco Maestro ilk kez Estonya’nın Muuga kentine ulaştı

Gemi Yeşil Finlandiya X-PRESS (GFX) rotasında seyrederek Rotterdam’dan yolculuğuna başlıyor, Antwerp, Kotka, Helsinki (Vuosaari)’den geçiyor ve son olarak Rotterdam’a geri dönmeden önce Muuga limanına yanaşıyor.

X-Press Feeders, Avrupa’nın yeşil metanolle çalışan ilk besleyici ağı için Rotterdam Limanı’nı üs olarak seçti çünkü “Rotterdam Avrupa’nın en büyük limanı ve yeşil metanol yakıt ikmali için tam donanımlı”.

Ağın lansmanı 9 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşti.
Eco Maestro, geleneksel denizcilik yakıtına göre yüzde 65’e kadar daha az sera gazı üreten yenilenebilir bir yakıt olan yeşil metanol ile beslenmektedir. Yeşil metanol tipik olarak ya biyokütleden ya da yakalanan CO2 emisyonlarından üretilir.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın