Newport’tan uluslararası hamle

MDN MEDIA

Denizcilik hizmetleri sağlayıcısı Newport Shipping, Tayland’daki Unithai Shipyard and Engineering ile yaptığı yeni bir ortaklıkla tersane ağını genişletiyor. Newport’un genişleme stratejisinin son adımı olan bu anlaşma, tersane ağını 48 rıhtım ve geniş bir gemi yelpazesine uygun 2.800 slot ile 16 tersaneye çıkarıyor

Bu son ortaklığın başlıca faydaları arasında Asya-Pasifik bölgesinde daha fazla varlık göstermek; Newport’un uzmanlığını birinci sınıf onarım tesisleriyle birleştirme fırsatı ve bölge genelinde daha fazla müşteriye daha etkin bir şekilde bakım, onarım ve güçlendirme hizmetleri sunma kapsamı yer alıyor.

Unithai tesisinde 50.000 dwt ve 180.000 dwt kapasiteli rıhtımlar, 380 m rıhtım, bir adet 45 tonluk vinç ve bir adet 100 tonluk yüzer vinç bulunuyor. Tersanede ayrıca iyi donanımlı atölyeler ve kalifiye işgücü bulunuyor.

Newport yetkililerinden açıklama

Newport Genel Müdürü Lianghui Xia şu yorumu yaptı: “Unithai Tersanesi ve Mühendislik ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Mükemmeliyet konusundaki itibarları ve Tayland’daki stratejik konumları, müşterilerimize dünya çapında mümkün olan en iyi hizmeti sunma vizyonumuzla mükemmel bir şekilde örtüşüyor. Bu işbirliği operasyonel kabiliyetlerimizi ve hizmet portföyümüzü önemli ölçüde geliştirecektir.”

Tersane adına konuşan Operasyon Direktörü Apichet Boonpuan ise şunları söyledi “Newport Shipping ile ortaklık kurmak bizim için ileriye doğru atılmış önemli bir adımdır. Sahip oldukları küresel erişim ve sektör liderliği, teknik uzmanlığımızı ve tesislerimizi tamamlayacaktır. Birlikte denizcilik sektöründe yeni standartlar belirleyecek ve müşterilerimize olağanüstü bir değer sunacağız.”

Kaynak: Ship and Offshore/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın