Longship, Atlas Tersanesi’nden gemi teslim aldı

MDN MEDIA

Hollandalı denizcilik şirketi Longship, Türkiye’nin Atlas Tersanesi’nden dört adet ultra düşük emisyonlu, dizel-elektrikli genel kargo gemisinden ilkini teslim aldı

Bilindiği üzere Longera gemisi 25 Haziran 2024 tarihinde teslim edildi. Longship’e göre Longera’nın teslimi, şirketin filosunu sürdürülebilir bir gelecek için modernize etmeye yönelik devam eden çabalarında üç yıllık araştırma ve geliştirmenin doruk noktasını oluşturuyor.

Longera, Atlas Tersanesi’nde sipariş edilen dört adet 8.600 dwt’lik yeni inşa serisinin ilki. Gemilerin siparişi geçen yıl Ocak ayında verilmişti.

Gemi, şu anda hakim olan benzer büyüklükteki gemi tiplerine kıyasla tüketimde yaklaşık yüzde 45’lik bir azalma sağlayan dizel-elektrik tahrik sistemine sahip. Armatörün belirttiğine göre geminin tasarımı, karayolu dışı mobil makineler (NRMM) için geçerli olan AB Aşama V standartlarıyla uyumlu.

Ayrıca gemi, hibrit alternatif olarak Metanol C için hazırlanmış klas notasyonuna sahip.

Longera şu anda yel değirmeni kanatları ile yüklü olarak ilk seferine çıkmış bulunuyor. Longship, bu seferin sadece Longera’nın operasyonel varlığının başlangıcını değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için filonun modernizasyonunda firma için yeni bir dönemin başlangıcını ifade ettiğini vurguladı.

2009’da kurulan Longship, Norveç ve Hollanda’da faaliyet gösteren bir gemi işletmecisi ve lojistik şirketi.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın