Birleşik Krallık firması portföyünü güçlendiriyor

MDN MEDIA

AIM’de işlem gören doğal kaynaklar yatırım şirketi Deltic Energy, Birleşik Krallık’ın 33. açık deniz ruhsatlandırma turu kapsamında ülkenin düzenleyici kurumu Kuzey Denizi Geçiş Otoritesi (NSTA) tarafından geçici olarak verilen iki ruhsattan birini kabul etti

Firma, P2672 ruhsatında %100 işletme payına sahip olma teklifini kabul etti. Kuzey Denizi’ndeki West Sole gaz sahasının bitişiğinde yer alan yeni varlık 47/5e, 47/10c ve 48/6c bloklarını kapsıyor ve Pharos ve Teviot keşiflerini içeriyor.

Birleşik Krallık‘taki şirket, Mayıs ayında üçüncü ruhsat diliminin verilmesinin ardından Birleşik Krallık’ta yeni ruhsatlar almanın kendi menfaatine olup olmadığına karar verirken göz önünde bulundurması gereken önemli faktörlerin mali ve siyasi konular olduğunu daha önce paylaşmıştı.

Dana Petroleum liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından 2013 yılında açılan 47/05d-6 kuyusunun başlangıçta Pharos olarak adlandırılan bağımsız bir prospektin parçası olduğu düşünülüyordu. Ancak, başvuru sürecinden önce tamamlanan bir ön değerlendirme ve güncellenmiş yapısal haritalama kombinasyonuna dayanarak, Pharos keşfi ve Blackadder prospecti artık tek bir Leman kumtaşı yapısı olarak kabul edildi.

İngiliz şirkete göre, eski 3D sismik verilerin yeniden işlenmesi, ruhsat için ilk üç yıllık Faz A çalışma programı taahhütlerinin merkezinde yer alacak. Bunun, rezervuar görüntülemeyi iyileştirmesi ve Blackadder yapısının riskini nominal bir maliyetle daha da azaltmak için yapısal modeli rafine etmesi bekleniyor.

Firmanın hesaplamalarına göre Blackadder/Pharos projesinde 66 milyar feet küp (bcf) P90 kaynağı, 165 bcf P50 kaynağı ve 293 bcf P10 kaynağı bulunuyor. Teviot keşfinin bir parçası olan 47/10-8 kuyusu ise 9 bcf P90 kaynağı, 17 bcf P50 kaynağı ve 27 bcf P10 kaynağı içeriyor. Her iki kuyu da %65 jeolojik başarı şansına (GCoS) sahip.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın