Danaos’tan 509 milyon dolarlık yeni yatırım

MDN MEDIA

Yunan armatör Danaos Corporation, Çin tersanelerinde 509 milyon dolar karşılığında metanole hazır beş yeni konteyner gemisi sipariş etti. Şirket ayrıca sipariş defterindeki tüm gemiler için çok yıllık kira sözleşmeleri imzaladı

Yeni sipariş, Çin’deki Yangzijiang tersanesinde inşa edilecek ve teslimatı 2027 olarak belirlenen bir adet 8.258 TEU konteyner gemisi ile Dalian tersanesinde inşa edilecek ve üçünün 2027’de, birinin ise 2028’de teslim edilmesi beklenen dört adet 9.200 TEU konteyner gemisini kapsıyor.

Danaos‘a göre, beş gemi de en son eko özellikleri içerecek şekilde tasarlandı, metanol yakıtına hazır olacak, açık döngü yıkayıcılar ve Alternatif Denizcilik Gücü (AMP) üniteleri ile donatılacak. Gemiler, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) Tier III emisyon standartları ve Enerji Verimliliği Tasarım Endeksi (EEDI) Faz III ile ilgili en son gerekliliklerine uygun olarak inşa edilecek.

Son siparişle birlikte Yunan şirketinin yapım aşamasında olan toplam 129.819 TEU kapasiteli 16 konteyner gemisi bulunuyor.

Beş yeni konteyner gemisinin hizmete alınmasının yanı sıra Danaos, kontratlı gelir birikimine 616 milyon dolar ekledi.

Bu eklemeler, mevcut gemilerinden dokuzu için yaklaşık 203 milyon dolarlık iki yıl vadeli kira sözleşmelerini ve beş yeni inşa siparişi için ortalama kira süresi 4,8 yıl olan yaklaşık 413 milyon dolarlık kira sözleşmelerini içeriyor.

Danaos, 2024 yılının ikinci çeyreğinde iki adet 8.010 TEU ve bir adet 7.165 TEU olmak üzere ilk üç yeni inşa gemisini teslim almıştır. Şirket 2024 yılı sonuna kadar üç, 2025 yılında iki, 2026 yılında üç, 2027 yılında yedi ve 2028 yılında bir yeni inşa geminin teslim edilmesini öngörüyor.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın