Sefine’nin feribotlarına MTU jeneratörleri

MDN İstanbul

MTU Türkiye, Sefine Tersanesi tarafından inşa edilecek olan 2 adet feribot için jeneratör setleri tedariki anlaşması imzaladı. Jeneratör setleri 2015 eylül ve ekim aylarında teslim edilecek. MTU, Rolls-Royce Kara ve Deniz birimlerine bağlı Rolls-Royce Güç Sistemleri şirketinin bir parçasıdır.

MTU Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ali Güzel “Sefine Tersanesi’nin Norveçli bir kullanıcı için inşa etmekte olduğu canlı balık taşıma gemisinde MTU jeneratör setlerini tercih etmiş olması, MTU ürünlerinin kalite ve performansına duyduğu güveni gösteriyor. Bu projede elde edilecek başarı sonrası, Baltık Denizi’nde bu tip gemilere duyulan ihtiyaç nedeniyle çok daha fazla sayıda projenin Türk tersanelerine gelmesini bekliyoruz” dedi.

Son kullanıcısı Estonya’da bir feribot işletmesi olan, boyu 109 metre, eni 19,2 metre ve 150 araç kapasiteli, toplamda 4 çift taraflı feribotu içeren proje kapsamında 2 feribot Sefine Tersanesi’nde diğer 2 gemi de Polonya’da bulunan Remontowa Tersanesi’nde inşa ediliyor. Dizel Elektrik Tahrik Sistemi’nin kullanılacağı her gemide 2 adet 1200 kWe ve 2 adet  1440 kWe toplam 4 adet dizel jeneratör seti bulunacaktır.

Bu jeneratörler özel olarak zorlu meteorolojik şartların görüldüğü aşırı soğuk ortamlarda da kullanılmak üzere imal edilirken, gerekmesi halinde her biri acil durum jeneratörü olarak da kullanılabilecek.

Bunu Paylaşın