Borealis Maritime ve Eyesea deniz kirliliğiyle mücadelede ortak çalışmaya başladı

MDN İstanbul

İngiltere merkezli Borealis Maritime, deniz taşımacılığı şirketi Eyesea ile deniz kirliliğiyle mücadele kapsamında yeni bir ortaklık kurdu

Okyanus ve kıyı kirliliği konusunda haritalama ve çevre koruma alanında faaliyet gösteren Eyesea, denizcilik şirketi Borealis Maritime ile kurduğu ortaklık doğrultusunda deniz kirliliğiyle mücadelede Borealis gemilerinin, deniz kirliliğine dair anlık raporlarından yararlanmaya başladı.

Kurulan ortaklığın daha önce şirketin Almanya’daki personelinin Eyesea’ye katılımı ve temizlik girişimlerinde yer almasının etkisiyle kurulduğunu söyleyen Borealis Maritime CEO’su Christoph E. Toepfer, “Eyesea ile güçlerimizi birleştirmekten heyecan duyuyoruz. Okyanuslara derinden bağlı bir şirket olarak, deniz ortamlarını koruma sorumluluğumuzun farkındayız. Filomuzu, Eyesea’nın kirliliği izleme ve ele alma konusundaki yenilikçi yaklaşımına aktif olarak katkıda bulunmaya ve denizlerimizi gelecek nesiller için korumaya yardımcı olmaya teşvik ediyoruz” dedi.

Borealis Maritime ile kurulan ortaklıktan memnuniyet duyan Eyesea Kurucusu Graeme Somerville-Ryan, “Borealis Maritime’ın filosu, deniz kirliliği konusunda kapsamlı veri toplama kabiliyetimizi artıracak. Bu taahhütleri denizcilik sektöründe önemli bir örnek teşkil ediyor. Ayrıca, daha temiz okyanuslar hedefimize verdikleri destek için minnettarız” ifadelerini kullandı.

SeaTrade Maritime

İlginizi çekebilir:

Dünyadaki mercan resifleri sanılandan yüzde 25 daha büyük

Bunu Paylaşın