Karbonsuzlaştırma için yeni ortaklık

MDN MEDIA

Denizcilikte Karbonsuzlaştırma Küresel Merkezi (GCMD) ve Petrol ve Gaz İklim Girişimi (OGCI), enerji verimliliği, düşük karbonlu gelecek yakıtlar ve gemide karbon yakalama konularına odaklanan denizcilik sektörünün karbonsuzlaştırılması üzerinde çalışmak üzere iki yıllık bir ortaklık anlaşması imzaladı

25 Haziran’da duyurulan iki yıllık ortaklık çerçevesinde iki girişim, emisyonları azaltmak için enerji verimliliği, amonyak, metanol ve biyoyakıt karışımları gibi geleceğin yakıtlarının yanı sıra gemiler için gemide CO2 yakalama ve depolama (OCCS) konularında işbirliği yapacak.

İşbirliğinin bir parçası olarak OGCI, karbon yakalama, kullanma ve depolama (CCUS) merkezlerinde kara tabanlı CO2 yakalama projeleri geliştirme konusundaki uzmanlığını ve bilgi birikimini, çok daha erken bir aşamada olan OCCS’yi olgunlaştırmak için ortaklığa getirecektir.

GCMD, pilot uygulamalar ve denemeler yoluyla denizcilik sektörünün karbonsuzlaştırılmasını desteklemeyi amaçıyor. Girişimleri arasında amonyağın denizcilik yakıtı olarak kullanılmasını sağlamak, yeşil yakıtların kalitesini, miktarını ve emisyon azaltımını güvence altına almak, OCCS aracılığıyla CO2 değer zincirinin kilidini açmak ve enerji verimliliği teknolojilerinin benimsenmesini ölçeklendirmek yer alıyor.

GCMD’nin projeleri arasında gemide yakalanan CO2’nin boşaltılmasına ilişkin dönüm noktası niteliğinde bir çalışma, deniz tedarik zincirlerinde biyoyakıt bozulma eğilimini inceleyen bir rapor ve gemi operasyonlarında uzun vadeli, sürekli biyoyakıt kullanımına ilişkin endişeleri ele alan bir pilot çalışma yer alıyor.

Yeni ortaklık, OGCI ve GCMD arasında “Project REMARCCABLE” olarak bilinen ve uçtan uca gemide CO2 yakalamayı geniş ölçekte göstermeye yönelik bir girişim olan mevcut işbirliğine dayanıyor. Bu projenin 1. Aşaması tamamlanmıştır ve bulgular bu yıl içinde yayınlanacak.

GCMD bu işbirliğinin, gemide yakalanan CO2’nin boşaltılması, dağıtımı ve kullanımı veya kullanımı da dahil olmak üzere OCCS’den sonraki karbon değer zincirinin kilidini açma çabalarını da tamamladığını belirtti.

Kaynak: Offshore Energy / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın