MAN 4 yıl aranın ardından LNG araştırtmalarına geri döndü

MDN Editör

Alman motor üreticisi MAN Energy Solutions (MAN ES), 4 yıllık bir aranın ardınan SEA-LNG‘ye yeniden katıldı. LNG’yi deniz yakıtı olarak destekleyen çok sektörlü bir endüstri koalisyonu olan SEA-LNG kurulduğu 2016 yılından bu yana sektörün her kesiminden temsilcisiyle yeşil yakıt araştırmalarında LNG’yi merkezine alan çalışmalar yürütüyor.

MAN ES’i dört yıl sonra koalisyona tekrar davet eden SEA-LNG, şirketin hâlihazırda sera gazı (GHG) emisyonlarında azalma sağlayan teknolojilerinin koalisyon üyelerinin teknik becerilerine ve deneyimlerine katkıda bulunacağını düşünüyor.

İlginizi çekebilir:

MAN Cryo, 2 RoPax feribotu için hidrojen tedarik sistemi geliştirecek

MAN

MAN ES, LNG ile çalışan çift yakıtlı gemiler, LNG taşıyıcıları, yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma üniteleri (FSRU’lar), LNG besleyici ve bunker gemileri de dâhil olmak üzere denizcilikteki LNG uygulamalarının yanı sıra gaz tedarik altyapısı için tahrik çözümleri sunuyor.

Teknoloji çözümlerinin net sıfır biyometan ve e-metan ile tamamen uyumlu olduğunu belirten MAN ES’, iki zamanlı yüksek basınçlı motor teknolojisinin, günümüzdeki LNG yanma sürecinde neredeyse hiç metan kayması oluşmamasını sağlayacağını vurguluyor.

Dört zamanlı motorlarında metan kaymasını ortadan kaldırma konusunda ilerleme kaydedildiğine de dikkat çeken MAN ES, son on yıllık süreçte dört zamanlı gaz motorlarında metan kaymasını yarı yarıya azaltabildiklerini iddia ediyor ve yanma sürecini iyileştirmeyi sürdürerek yüzde 20’lik ek bir azalma hedefliyor.

Kaynak: OffshoreEnergy / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın