Torghatten yeni bir pazara giriş yaptı

MDN MEDIA

Torghatten, Aralık 2025’ten itibaren Strömstad-Koster hattını işletecek ve iki yeni elektrikli feribot inşa edecek

Trafik şirketi Västtrafik Torghatten AB’nin Strömstad-Koster hattı için açılan 15 yıllık ihaleyi kazandığını duyurdu. Firma bu hizmet için iki yeni elektrikli feribot inşa ederek yeşil filosunu daha da genişletecek.

Torghatten AB CEO’sundan açıklama

Bu sefer şirketin İsveç’te gerçekleştireceği ilk düzenli sefer olacak. Şirketin AB CEO’su Stein Andre Hergistad-Olsen “Bugün Torghatten ve NFI olarak bizim için harika bir gün! İsveç’te bir yer edinmek için bir süredir çalışıyoruz ve Strömstad-Koster bizim için bir başlangıç noktası olacak” açıklamasında bulundu.

Yeni sözleşmeyle bağlantılı olarak şirket, her ikisi de 248 kişi kapasiteli iki yeni elektrikli feribot inşa edecek. Bu feribotlar yüzde 100 elektrikle çalışacak şekilde üretilecek.

İlginizi çekebilir:

Kuzey Kutbu’na yeni feribot

“Norveç’te feribot endüstrisi yeşil dönüşüm konusunda büyük adımlar attı ve Norveç’in en büyük feribot şirketi olarak elektrikli feribotlar ve düşük emisyon teknolojisi konusunda sağlam bir uzmanlığa sahibiz. Yolcularımıza Strömstad ve Koster arasında yepyeni, iklim dostu feribotlar sunmak için sabırsızlanıyoruz,” diyor Herigstad-Olsen.

Yeni Stömstad-Koster sözleşmesine ek olarak Torghatten, Stockholm’de otonom şehir feribotu Estelle’i işletiyor. Firma, İsveç’te sağlam bir feribot işletmecisi olarak kendini kanıtlama stratejisini sürdürüyor.

Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın