TotalEnergies’den 15 yıllık hidrojen anlaşması

MDN Editör

Fransa merkezli enerji şirketi TotalEnergies, ABD merkezli gaz tedarik şirketi Air Producs ile 2030 yılından geçerli olmak üzere 15 yıllık yeşil hidrojen tedariki anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre yılda 70.000 ton yeşil hidrojen teslim edilecek.

Air Producs’ın Kuzey Afrika’daki rafinelerine yapılan olan teslimat şirketin petrol ve gaz projelerinden kaynaklanan emisyon salınımını azaltmayı sağlayacak. Şirket anlaşmadan hemen önce Belçika’daki Antwerp, Almanya’daki Leuna, Hollanda’daki Zeeland, Fransa’daki Normandiya, Donges ve Feyzin ve iki rafinerinin de dahil olduğu Avrupa rafinerilerinin karbondan arındırılması için yılda 500.000 ton yeşil hidrojen tedarikine yönelik ihale çağrısında bulunmuştu.

İlginizi çekebilir:

TotalEnergies’e sahte çevrecilikten soruşturma

Şirketler ayrıca yenilenebilir enerji tedarikine yönelik ayrı bir proje için mutabakat zaptı (MoU) da imzalarken bunun için Teksas’taki bir güneş enerji santrali projesinden 150 bin MW’lık enerji satın alınması gerekecek. Bunun yanı sıra İngiltere, Polonya ve Fransa’da daha fazla satın alma fırsatlarını değerlendirecekler.

Kaynak: Offshore-Energy / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın