Korean Register’dan ultra büyük amonyak taşıyıcıya AiP onayı

MDN Editör

Klaslama kuruluşu Korean Register (KR), Samsung Heavy Industries (SHI)’in amonyak yakıtla çalışacak ultra büyük amonyak taşıyıcısının tasarımına prensipte onay (AiP) verdi.

150.000 cbm kapasiteli amonyak taşıyıcısının gelişim aşaması da KR ve SHI’nın ortak projesi olarak yürütüldü. Taşıdığı yeşil yakıtla emisyonsuz taşımacılığa katkıda bulunacak olan gemi aynı zamanda kendisi de emisyon salınımında bulunmayacak.

Yakıt beslemesini, havalandırma ve gaz takip sistemlerinin amonyak kullanımına uygunluğunu ele alarak kavramsal tasarımını yapan SHI, büyük tankların temel tasarımın yasal gerekliliklerini sağlamış oldu.

İlginizi çekebilir:

Korean Register amonyak projesine katılıyor

Yakıt sisteminin güvenliğini doğrulayan KR ise bu işlem esnasında tank yerleşiminin uygunluğunu kontrol ederken ultra büyük amonyak taşıyıcısının tasarımını yerel ve uluslararası düzenlemelere göre değerlendirdi.

KR, AiP onayını Yunanistan’daki Posidonia fuarında verirken taraflar arasında aynı gün 9.300 TEU’luk amonyak yakıtlı konteyner gemisinin geliştirilmesine yönelik yeni bir mutabakat zaptı (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında SHI konteyner gemilerine amonyak yakıtlı motor uygulamasının ana sistemi üzerinde çalışmalar yürütecek ve tasarım uygunluğunu KR inceleyecek.

 SHI geçtiğimiz yıl da 200.000 cbm’lik amonyak yakıtlı ultra büyük amonyak taşıcıyısı için KR’den AiP onayı almıştı.

Kaynak: Offshore-Energy / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın