KR amonyak projesine katılıyor

MDN MEDIA

Korean Register (KR), gemicilikte amonyak reformerleri ve amonyak yakıt hücresi sistemlerinin geliştirilmesi, sertifikalandırılması ve uygulanmasında ortakları Hanwha Ocean, Amogy ve Hanwha Aerospace ile işbirliği yapacak

Sınıflandırma kuruluşu, sırasıyla gemi inşası, azaltılması zor endüstriyel sektörlerin karbonsuzlaştırılması ve havacılık alanlarında uzmanlaşan taraflar arasındaki teknik işbirliğini denetleyecek.

Amonyak reformerleri, ana bileşen olarak hidrojen içeren gaz üretmek için kullanılır. Bu gaz daha sonra, gemilerdeki yardımcı ekipmanlar ve otel gereksinimleri için gerekli enerjiyi ve muhtemelen gelecekte küçük gemiler için de güç sağlayacak olan yakıt hücresi yığınlarına verilecek.

Projenin amacı, KR’nin Yeni Teknik Yeterlilik (NTQ) sertifikası verebilecek bir konumda olması ve klas kuruluşunun performans ve güvenlik konusundaki gerekliliklerini doğrulamasıdır. Yakıt hücresi sistemleri ayrıca uluslararası sözleşmelere ve standartlara uygunluk açısından da değerlendirilecek.

KR‘nin kıdemli başkan yardımcısı Yeon Kyujin konuya dair “Bu anlaşma amonyak teknolojisinin gemilere uygulanmasında önemli bir kilometre taşı olacak. KR, reformer ve yakıt hücresi sistemlerinin gemilere güvenli bir şekilde uygulanabilmesini sağlamak için teknik destek sağlayarak denizcilik endüstrisinin karbonsuzlaştırılmasını teşvik etmeye devam edecek” açıklamasında bulundu.

Taraflar arasındaki iyi niyet anlaşması Posidonia Fuarı’nda imzalandı.

İlginizi çekebilir:

KR ve Hyundai Posidonia’da yeni bir anlaşma imzaladı

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın