Türk Loydu’ndan iki önemli anlaşma

MDN İstanbul

turkloyduSelah Tersanesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için inşa edileceği iki adet Lojistik Destek Gemisi (LDG) Projesi ile ilgili ile klas anlaşmasını Türk Loydu ile yaptı. Selah Tersanesi’nde gerçekleşen törene, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu ile Selah Makine ve Gemicilik Endüstri Ticaret AŞ adına Erkan Selah imza koydu.

Bu proje, bugüne kadar inşa edilen projeler  içinde  en kısa sürede inşa edilecek proje olma unvanını da taşıyor. Lojistik destek gemisinin ilki 16 ay gibi kısa bir süre içinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek. İki geminin teslim süresi 26 ay olacak.

Dentur ile Türk Loydu’ndan 14 gemilik anlaşma
Türk Loydu düzenli yolcu taşımacılığında Türkiye’nin önde gelen firmalarından Dentur Avrasya Grup ile 7+7 toplam 14 gemiden oluşacak yeni tip modern yolcu tekneleri için hizmet anlaşması imzaladı.

İmzalanan anlaşma kapsamında Türk Loydu Dentur yolcu teknelerine sörvey hizmeti verecek. Dentur’un yürüttüğü Üsküdar-Beşiktaş hattında çalışan yolcu teknelerinin yeniden inşa projesi tamamlandığında, bu hatta modern ve çevre dostu tekneler çalışacak. İki taraflı yanaşma özelliğine sahip yeni teknelerin estetik tasarımının yanı sıra düşük yakıt tüketimi de yenileme projesinin hedefleri arasında bulunuyor.

Bunu Paylaşın