Wilhelmsen ve MPC Capital, Zeaborn Ship Management’ı satın aldı

MDN İstanbul
Soldan sağa: Dr. Michael Silies (MD WASM), Michael Brandhoff (MD Zeaborn), Carl Schou (Wilhelmsen Ship Management), Constantin Baack (MPC Capital), Dr. Philipp Lauenstein (MPC Capital)

Singapur merkezli Wilhelmsen Ship Management (WSM) ve MPC Capital, Zeaborn Ship Management’ı satın aldığını açıkladı

Şirketlerden yapılan açıklamada, satın alımın, Wilhelmsen ile MPC Capital ve gemi yönetimi ortak girişimi Wilhelmsen Ahrenkiel Ship Management ile tanker alanında prestijli markalardan Barber Ship Management arasındaki ortaklığın son kilometre taşı olduğu belirtildi. Zeaborn’un entegrasyonunun ardından ortak faaliyetler sırasıyla Wilhelmsen Ahrenkiel ve Barber markaları altında faaliyet göstermeye devam edecek.

WSM CEO’su ve Başkanı Carl Schou, “Zeaborn’un satın alınması, gemi yönetimi alanındaki pazar varlığımızı genişletmeye ve güçlendirmeye yönelik stratejik hamlemizdir. Böylece mevcut ve gelecekteki müşterilerimize en iyi gemi yönetimi hizmetlerini sunmaya devam edebileceğimize dair emin olduğumuz bir noktaya ulaştık” dedi.

MPC Capital CEO’su Ulf Holländer ise şu yorumu yaptı:

Nakliye faaliyetlerinde olağanüstü bir geçmişe sahip, Hamburg merkezli bir şirket olarak Wilhelmsen grubuyla gelenek ve değerler açısındançok fazla ortak noktamızın olduğunu hissediyoruz. Bu nedenle gemi yönetimi platformumuzu büyütmenin heyecanını yaşıyoruz. Zeaborn’un tamamlayıcı müşteri tabanı ve hizmetlerinin entegrasyonuyla gemi yönetimi işindeki pazar konumumuzu daha da güçlendiriyoruz.

(Seatrade Maritime News)

Bunu Paylaşın