VDA yeni yönetim kurulunu seçti

MDN İstanbul

Vapur Donatanları Derneği (VDA) Genel Kurul toplantısı 21 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirildi. 112 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en eski derneklerinden biri olan VDA’nın Genel Kurul toplantısında 7 kişilik yeni yönetim kurulu üyeleri oybirliğiyle seçilirken mevcut yönetim kurulu başkanı Recep Düzgit de seçilen yedi kişi arasında bulunuyor. Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yaparak yeni başkanını seçecek.
Genel Kurul toplantısı sırasında Yönetim Başkanı Recep Düzgit değişen dernekler kanunu kapsamında yapılan birtakım tüzük değişiklikleri hakkında bilgiler verdi. Düzgit, derneğin iç yönetim şeklinin belirlendiğini söylerken fahri üyelik yerine kapsamının genişletileterek onursal üyeliğe dönüştürüldüğünü belirtti. “Üyeliğe acentelik yetki belgesi zorunluluğu getirilerek sadece gemi acenteliği mesleğinde iştigal eden kişilerin derneğe üye olması sağlandı. Dernek yönetim denetimi yılda en az bir kere olarak değiştirildi. Yönetim kurulu toplantısı yılda en az 6’dan 12’ye yükseltildi.
Sektördeki bazı firmaların gemi acentelik ücret tarifesinin iptaline ilişkin Danıştay İdare Dava Dairelerine açılan iptal davası hakkında bilgiler veren Düzgit “Gemi acentelik tarifesinin asgari değil azami olması için açılmış bir iptal davasıydı. Kararda; uluslararası uygulama, maliyet, verimlilik kârlılık şartları göz önünde bulundurularak gemi acentelik hizmetinde kalitenin yükseltilmesi amacıyla belirlenen asgari tarife bedeli tespit edilmiş olup davanın reddine karar verildiği belirtildi. Çıkan karar, artık elimizde gemi acenteliği tarifesinden çok daha güçlü bir belge olduğunu gösteriyor. Bu konuda artık Denizcilk Bakanlığı nezdinde acentelik tarifesinin uygulaması yönünde kararlığımızı sürdüreceğiz.

Bunu Paylaşın