‘Bodrum’ B sınıfında ikinci sıraya yükseldi

MDN İstanbul

Uluslararası Görkemli Yelkenli Gemiler “Tall Ships” regatasında yarışan sts”Bodrum” yelkenli eğitim gemisi yarışın birinci ayağını kendi sınıfında ikinci sırada tamamladı. 7 Mayıs gecesi varış hattını geçen Bodrum yelkenli gemisi Novorossiysk limanında kendine ayrılan “berth” e bağlandı.
Bodrum böylece yarışın birinci ayağını B sınıfında ikinci genel klasmanda ise altıncı olarak tamamladı. Yarışın ikinci ayağında ise ‘Bodrum’ Novorossiysk limanından Sochi’ye doğru yelken açacak.

 

Yarışın ilk ayağında yelkenli eğitim gemisi sts Bodrum’un başarısından dolayı büyük mutluluk yaşayan YEGED Başkanı Ferit Biren, tüm denizci öğrencileri kutlayarak duygularını ifade etti.

“Bu Türk denizci öğrencilerinin bir başarıdır. Rakiplerimiz Rus, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya, İngiliz ,İspanyol gibi denizcilikte de iddialı  bayraklardı. Atalarımızın ruhları şad, sponsorlarımıza emeği geçenlere helal olsun. Karadeniz’de türkleerin de olduğunu herkese gösterdiğimiz için çok gururluyum.

Elbette bu gençlerin başında olan amirleri Yusuf Mardin , “Sail Master”  Yücel Köyağası, skipper Mustafa Cengil Kaptan’ı özellikle kutlamamız gerekiyor.

Geminin bütün operasyon işlerini yüklenen ve yürüten Sarıoğlu Denizcilik ve ekibine, gençlerimizi gönderen İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nil Güler, Piri Reis Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Oral Erdoğan’a, Manşı ilk geçen Türk yüzücü Doğan Şahin’e, Net Holding Yönetim Kuruku Başkanı Besim Tibuk’a, Ak Sigorta Genel Müdür Yardımcısı ve üyemiz Çetin Kolukısa’ya özellikle teşekkür ederim. Sponsorlarımız Net Holding ve Ak Sigorta’nın bize çok büyük katkıları olduğunu önemle belirtmek istiyorum.
Bugün eğitim gemimimiz sts ‘Bodrum’ Rusya’nın birçok kentinden gelecek ziyaretçilerle dolacak. Onlara Doğan Şahin’in gönderdiği Türk lokumlarını hediye edeceğiz.
Bundan sonra gidilecek liman Sochi’ye Deniz Harp Okulu öğrencileri gelerek sınavları olan öğrencilerimiz Türkiye’ye dönecek. Hedefimiz 50 metre boyunda 50 öğrenci +10 engelli kapasiteli  bir Barko veya Bargantin’e kavuşarak ‘organik’ denizciler yetiştirmek.”

Bunu Paylaşın